KPSS meğer boşuna mı iptal edilmiş? Çalıntı ya da sızıntı bulgusu yok!

KPSS sınavı ve soruların sızdırıldığı iddiasıyla iptal edilen soruşturma devam ediyor. Soruların çalındığı ya da sızdığına ilişkin herhangi bir bulguya rastlanmadı. Sızıntı iddiasına ise sınava giren bazı yayınevi çalışanlarınca çözülen soruların, daha sonra sosyal medyada yayılması neden oldu. Sertaç Murat Koç’un özel haberi… 

Soruların sızdırıldığı iddiası geniş yankı bulmuş, 31 Temmuz’da gerçekleştirilen KPSS sınavları iptal edilmişti. Ardından hem adli hem de idari soruşturma başlatılmıştı. 1 milyon 400 bine yakın adayın katıldığı KPSS’ye ilişkin soruşturma sürüyor. En çok merak edilen ise sızıntı olup olmadığı. Sertaç Murat Koç’un özel haberi… 

tv100, devam eden adli soruşturmaya ilişkin edindiği bilgilere göre, soruların sızdırıldığı ya da çalındığı yönünde herhangi bir bulguya şu ana kadar rastlanmadı. Peki sınav ile ilgili şaibeye neden olan iddiaların kaynağında ne var? 

Edinilen bilgiye göre, sınava giren bazı yayınevi çalışanlarının çözdüğü sorular daha sonra sosyal medyada yayıldı. Hem de sınavdan önce bir yayınevinin kitapçığında yer almış gibi.

Soruların sosyal medyada hızla yayılmasının arkasında ise bazı bot yani sahte hesapların olduğu tespiti soruşturma dosyasına girdi. Oluşturulan görsel içeriklerin sanki sınav öncesine aitmiş gibi yansıtıldığı belirlendi.

Söz konusu görseller, gerçek kullanıcılar tarafından da paylaşıldı. bu noktada gerçek hesap sahiplerinin bilgisine başvuruldu. Söz konusu kişiler paylaşımları başka hesaplardan görerek yaptıklarını anlattı. Gözler ise sahte hesap kullanıcılarına çevrildi. Ekipler şimdi onların izini sürüyor.

Soruşturmada, dönemin ÖSYM Başkanı Halis Aygün ve 3 ÖSYM uzmanı ile yayınevi sahibi “şüpheli” sıfatıyla yer alıyor.

Savcılık ayrıca bazı ÖSYM çalışanlarının bilgisine başvurulması için izin istedi. Soruşturma, bu kişilerin durumlarnın belirlenmesinin ardından tamamlanacak. Sonrasında ise soruşturmaya ilişkin kapsamlı açıklama yapılacak.