KPSS ne zaman, saat kaçta, kaç dakika? Kamu Personeli Seçme Sınavı giriş belgesi sorgulama! KPSS Önlisans-Ortaöğretim başvuruları ne zaman başlıyor?

KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) için sınava giriş belgeleri erişime açılmıştı. ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS ne zaman, saat kaçta, kaç dakika? KPSS Lisans Alan Bilgisi'nin ilk oturumu 6 Ağustos Cumartesi günü saat 10:15'de gerçekleşecekken, ikinci oturum 14:45'de, üçüncü oturum da 7 Ağustos Pazar günü saat 10:15'de gerçekleştirilecek. KPSS Önlisans ve Ortaöğretim başvuru tarihleri ile ilgili detaylar merak edildi. KPSS Önlisans-Ortaöğretim başvuruları ne zaman başlıyor?

KPSS ne zaman, saat kaçta, kaç dakika? Kamu Personeli Seçme Sınavı giriş belgesi sorgulama! KPSS Önlisans-Ortaöğretim başvuruları ne zaman başlıyor?

KPSS 2022 için geri sayım devam etmekte. Memur olmak isteyenlerin girdiği KPSS sınavı giriş belgeleri erişime açıldı. Başvurular, 24 Mayıs–6 Haziran tarihlerinde alındı. Milyonlarca aday, 31 Temmuz'da gerçekleşecek olan Genel Yetenek-Genel Kültür sınavını bekliyor. Peki, KPSS ne zaman, saat kaçta, kaç dakika? Bunun yanı sıra,KPSS Önlisans-Ortaöğretim başvuruları ne zaman başlıyor? sorusu da gündem oldu. 2 Ekim tarihinde gerçekleşecek olan KPSS Önlisans sınavına başvurular, 3-15 Ağustos tarihlerinde yapılacak. İşte, Kamu Personeli Seçme Sınavı giriş belgesi sorgulama...

KPSS ne zaman, saat kaçta, kaç dakika? Kamu Personeli Seçme Sınavı giriş belgesi sorgulama! KPSS Önlisans-Ortaöğretim başvuruları ne zaman başlıyor? - Resim : 1

KPSS NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, KAÇ DAKİKA?

Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuruları 24 Mayıs–6 Haziran tarihinde yapılmıştı. KPSS genel yetenek genel kültür testi 31 Temmuz 2022 Pazar günü yapılacak.Öğleden sonra ise eğitim bilimleri testi yapılacak. Sınava girecek olanlar, ilk KPSS sınavına sabah 10:00'da öğleden sonraki sınava ise saat 14.30'dan sonra sınav binalarına giremeyecek. KPSS 2022 Genel Yetenek Sınavı'nın süresi ise 130 dakika olacak ve sınavda 120 soru sorulacak. Öğleden sonra yapılacak olan Eğitim Bilimleri Sınavı ise 14:45’te başlayacak. Bu sınav da 100 dakika sürecek ve 80 soru sorulacak.

KPSS sınavına girecek olan adaylar, sınav giriş yerlerini ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden öğrenebilirler.

KPSS ALAN BİLGİSİ SINAVI NE ZAMAN?

KPSS Alan Bilgisi sınavının ilk oturumu 6-7 Ağustos'ta yapılacak. ÖABT ( Öğretmenlik Alan Bilgisi) ise 14 Ağustos tarihinde yapılacak. Sınava girecek olan tüm adayların, KPSS’nin Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerini cevaplamaları gerekiyor. Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenler ise ayrıca Eğitim Bilimleri sınavına ve alanlarına bağlı olarak da ÖABT’ye katılmalılar. DHBT (Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi) ise 27 Kasım 2022 tarihinde yapılacak.

KPSS ne zaman, saat kaçta, kaç dakika? Kamu Personeli Seçme Sınavı giriş belgesi sorgulama! KPSS Önlisans-Ortaöğretim başvuruları ne zaman başlıyor? - Resim : 3

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın din hizmetlerinde görev almak isteyen lisans mezunları KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri'nin yanı sıra Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi'ne de katılmalılar.

KPSS ÖNLİSANS-ORTAÖĞRETİM BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

KPSS Önlisans ve Ortaöğretim başvuru tarihleri de belli oldu. Bu sınava üniversitelerin iki yıllık Önlisans bölümlerinden mezun olan adaylar ile Lise mezunu adayların katılım sağlayacak. KPSS Önlisans sınavı başvuruları 3-15 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Başvurular ise ais.ösym.gov.tr adresinden ve ÖSYM büroları üzerinden yapılacak. KPSS Önlisans sınavı 2 Ekim tarihinde gerçekleşecek.

KPSS ne zaman, saat kaçta, kaç dakika? Kamu Personeli Seçme Sınavı giriş belgesi sorgulama! KPSS Önlisans-Ortaöğretim başvuruları ne zaman başlıyor? - Resim : 4

KPSS Ortaöğretim sınavı başvuruları ise 1-13 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek. Yine başvuru işlemleri ais.ösym.gov.tr ve ÖSYM büroları üzerinden gerçekleştirilecek. KPSS Ortaöğretim sınavı ise 6 Kasım tarihinde yapılacak.