KPSS şartsız yüksek maaşlı memur alımı başladı! Başvuru şartları neler? Kimler başvurabilir?

Kamu kurumu bünyesinde çalışmak üzere yüksek maaşla, personel alımı yapılacağı açıklandı. İlana başvuracak kişilerde, KPSS şartı aranmayacağı belirtildi. Yeni ve sözleşmeli memur alımı için ilan yayımlandı. Başvurular dün itibariyle başladı. Peki, başvuru şartları neler? Kimler başvurabilir?

KPSS şartsız yüksek maaşlı memur alımı başladı! Başvuru şartları neler? Kimler başvurabilir?

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'nün yayımladığı ilana göre yüksek maaşla yeni kamu personel alımı yapılacak. Sözleşmeli bilişim personeli alımı kadroları için atama yapılacağı belirtildi. Başvuracak kişilerde, KPSS şartı aranmıyor. KPSS için belge ibraz etmeyenlerin KPSS puanı 70 olarak değerlendirilecektir.

Boğaziçi Üniversitesi memur alımı başvurusu 

Kamu kurum ve kuruluşlarının merkez teşkilatlarında kurulu bulunan büyük ölçekli bilgi işlem birimlerinde istihdam edilecek personelde aranan şartlar şu şekildedir:

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde sayılan genel şartları haiz olması,

- Erkek adaylar için muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya muaf olması,

- Sınav sonucunda başarılı bulunan adaylarla tam teşekküllü hastaneden alınmış sağlık kurulu raporu almaları gerekmektedir. 

Kamu personel alımı eğitim şartları

Adayların başvuru yapabilmek için fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden veya şu bölümlerden mezun olması gerekiyor:

Diğer dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kuramlarından mezun olması gerekmektedir. 

Hangi birime kaç personel alınacak?

1 Proje Geliştirme Uzmanı 2 katına kadar, 1 İş Geliştirme Uzmanı 2 katına kadar, 2 Analiz, Veri ve Test Uzmanı 2 katına kadar, 1 Donanım ve Ağ Destek Sorumlusu 2 katına kadar, 1 Bilgi Güvenliği Uzmanı 2 katına kadar olmak üzere maaş alacaklardır. Ortalama bu kadrolar için 32 bin TL maaş bulunmaktadır.

Sözleşmeli personel alımı başvuru süreci

Başvuru yapmak isteyen adaylar için iş ve işlemlerini aşağıdaki başvuru kılavuzunda yer alan hususlar çerçevesinde T.C. Boğaziçi Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı’na yapmaları gerekiyor. Başvurular 21 Eylül’e kadar şahsen ya da posta ile yapılabilir. İşte gerekli başvuru kılavuzu:

Başvuru detayları için tıklayınız!