Kral Charles tahtı oğluna devredebilir! William ise şu an bu göreve hazır olmadığını düşünüyor

Kraliçe 2. Elizabeth, hayata veda ettikten sonra yerine oğlu Charles geçmişti. Geçtiğimiz haftalarda Kral Charles'ın kanser olduğunun öğrenilmesinin ardından, gözler yeniden tahta çevrildi. Şimdilik kralın tahtı bırakmak gibi bir niyeti olmasa da, yine de uzak olmayan bir gelecekte tahtını oğlu William'a devretmeye hazırlandığı konuşuluyor. William ise krallık görevine hazır olmadığını düşünüyor. Hatta bu yüzden babasına tahtı kendisine hemen bırakmaması için yalvarıyor.

Kral Charles tahtı oğluna devredebilir! William ise şu an bu göreve hazır olmadığını düşünüyor

Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümünün ardından, 74 yaşında taç giyen Charles, hükümdarlığının keyfini süremeden kanser gibi ciddi bir hastalığa yakalandı. Her ne kadar doktorları durumunun çok kötü olmadığını, hastalığın çok erken evrede yakalandığını söylese de birçok kraliyet uzmanına göre aile yine büyük bir değişimin eşiğinde.

Kral Charles tahtı oğluna devredebilir! William ise şu an bu göreve hazır olmadığını düşünüyor - Resim : 1

Kraliçe 2. Elizabeth, tedavisi mümkün olmayan kemik iliği kanseri olduğunu bildiği ve bu durum hayatını kötü etkilediği halde son ana kadar tahtta kaldı. Aynı durumun Charles için de geçerli olması bekleniyor aslında. En azından şimdilik Kral 3. Charles'ın tahtını bırakmak gibi bir planı yok.

DEDİKODU DEĞİRMENİNİN ÇARKLARI DÖNÜYOR

Tabii bu arada söylenti değirmeninin çarkları da durmadan dönüyor. İlk kez Kral'ın kansere yakalandığı açıklanmadan önce ortalarda dolaşmaya başlayan bir iddia kanser gerçeğinden sonra bir daha gündemin ilk sıralarına yerleşti. Buna göre Charles, çok da uzak olmayan bir gelecekte tahtını oğlu William'a devretmeye hazırlanıyor.

Bu iddialara göre aslında sağlığının çok da yerinde olmadığı kanser teşhisinden çok önce sürekli şiş parmaklarından bile belli olan 75 yaşındaki Charles, yılların ilerlemesini beklemeden tahttan çekilmeyi planlıyor.

Kral Charles tahtı oğluna devredebilir! William ise şu an bu göreve hazır olmadığını düşünüyor - Resim : 2

Üstelik yine bu söylentilere göre Charles bunu çok daha önceden planlamıştı. İşin daha da ilginç yanı Kral'ın ilk sıradaki veliahtı Prens William'ın bu durum nedeniyle büyük bir paniğe kapıldığı da söyleniyor. 

VELİAHT WILLIAM'IN PANİK İÇİNDE OLDUĞU İDDİASI 

William ise krallık görevine hazır olmadığını düşünüyor. Hatta bu yüzden babasına tahtı kendisine hemen bırakmaması için yalvarıyor.

Bu arada William'ın hayatı da son dönemde çok parlak ilerlemiyor. Karısı Kate zor bir operasyon geçirdi. Üstelik iyileşmesi de daha uzun süre alacak.

Kral Charles tahtı oğluna devredebilir! William ise şu an bu göreve hazır olmadığını düşünüyor - Resim : 3

TÜM YÜK WILLIAM'IN OMUZLARINDA

Bu arada babası da hasta olduğu için birçok görev William'ın omuzlarına yüklendi. Diğer yanda eşi hasta olduğu için üç çocuğun bakımıyla ilgilenmek de onun sorumluluğu oldu.

Kısacası bu kaynaklara göre iyice paniğe kapılan William, babasının hayatın doğal akışı gerçekleşene kadar tahtı kendisine bırakmasını istemiyor.

Ama bu iddialar bu kadarla sınırlı değil. Saray kaynaklarına göre, William bu konuda babasını ikna etmesi için pek de sevmediği üvey annesi Camilla'dan yardım bile istedi. Onun yıllardır kraliçe olmayı ne kadar çok istediğini bildiği için de onun sayesinde babasının kararını değiştirebileceğini düşünüyor.

İDDİALARI CİDDİYE ALMAYANLAR DA VAR

Bu arada hemen belirtelim ki birçok kişi bu iddiaları çok ciddiye almıyor. Çünkü Charles, kral olmak için neredeyse bir ömür bekledi. Sonunda geçen yılın mayıs ayında tahta çıktı. Bu kadar kısa zamanda görevini bırakması pek olası görülmüyor birçok çevreye göre. Üstelik William'ın karısı Kate de ne olduğu açıklanmayan bir hastalıkla mücadele ederken.