Kral Charles'ın portresindeki renkler dikkat çekmişti! Neden bu kadar kırmızı! Ressamı açıkladı!

İngiltere Kralı Charles'ın tahta çıktıktan sonraki ilk resmi portresinde kırmızı renklerin hakimiyeti tartışma yaratmıştı. Eseri yapan Jonathan Yeo, renklerin neden kırmızı ağırlıklı olduğunu açıkladı ve çizerken zorlandığı noktaları açıkladı.

Kral Charles'ın portresindeki renkler dikkat çekmişti! Neden bu kadar kırmızı! Ressamı açıkladı!

İngiltere Kralı Charles'ın, tahta çıktıktan sonraki ilk resmi portresi geçtiğimiz hafta halkla buluştu. Sanatçı Jonathan Yeo imzası taşıyan portrede kırmızı rengin hakimiyeti çok konuşuldu.

Portreye "Bana kraliyetin alevler içinde kalacağı ya da kralın cehennemde yanacağı mesajı verdi", "Kan banyosu yapıyor gibi görünüyor" gibi yorumlar yapıldı.

Kral Charles'ın portresindeki renkler dikkat çekmişti! Neden bu kadar kırmızı! Ressamı açıkladı! - Resim : 1

KRAL'IN PORTRESİ NEDEN BU KADAR KIRMIZI?

Jonathan Yeo, eseriyle ilgili Sunday Times'a konuştu.

"Bir resim üzerinde ne yaparsanız yapın, anlattığınız hikayenin ne kadar açık olduğunu düşünürseniz düşünün, birileri ondan başka bir anlam çıkaracaktır" diyen Yeoh, portrede neden bu kadar çok kırmızı kullanmayı seçtiğinden de bahsetti.

Kral Charles'ın portresindeki renkler dikkat çekmişti! Neden bu kadar kırmızı! Ressamı açıkladı! - Resim : 2

 

"KIRMIZININ DİKKAT DAĞITACAĞINI DÜŞÜNDÜM"

Kral'ın parlak renkli üniformasını tonlamak istediğini ve sadece üniformanın kırmızı kalması yerine tüm tabloyu kıpkırmızı yapmayı tercih ettiğini belirten sanatçı, "Kırmızının gerçekten dikkat dağıtacağını düşündüm" ifadelerini kullandı.

Yeo, sözlerine "Bunun psikolojik bir arka planı da olabilir. Çünkü bu resmi yaparken Mart 2023'te kalp krizi geçirdim. Ama kesinlikle bunların hiçbirinin bilincinde değildim. Sadece bu rengi beğendim" diye devam etti.

Kral Charles'ın portresindeki renkler dikkat çekmişti! Neden bu kadar kırmızı! Ressamı açıkladı! - Resim : 3

MADALYALARI ÇİZERKEN ZORLANMIŞ

Kral'ın madalyalarını ve üniformasını çizerken zorlandığını açıklayan Yeo,  "Muhtemelen madalyalar üzerinde yüzden daha uzun zaman harcadım çünkü başladığımda yüzü nasıl yapmak istediğimi biliyordum. Madalyaları resmettikçe ilk gördüğünüz şey o oluyordu çünkü çok parlaklardı. Bununla ilgili olmasını istemedim ama orada bir yerde olmaları gerekiyordu. Onları ekliyordum sonra çok fazla geliyordu ve siliyordum. Bu bir ekleme çıkarma süreciydi" dedi.

Kral Charles'ın portresindeki renkler dikkat çekmişti! Neden bu kadar kırmızı! Ressamı açıkladı! - Resim : 4

Portre, 16 Mayıs'tan 14 Haziran'a kadar Londra'daki Philip Mould Gallery'de bir ay boyunca halkın ziyaretine açık olacak.