Kraliçe 2. Elizabeth'in cenaze törenine ilişkin detaylar ortaya çıktı! Liderlerden neler istendi neler! "Biden'ı böyle hayal edebiliyor musunuz?"

İngiltere'de Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümünün ardından cenaze törenine ilişkin detaylar belli oldu. Cenaze töreni kapsamında, programa katılacak liderler için neler istendiği de ortaya çıktı. Törende liderler, özel jet, helikopter, makam aracı vb. kullanamayacak.

Kraliçe 2. Elizabeth'in cenaze törenine ilişkin detaylar ortaya çıktı! Liderlerden neler istendi neler! "Biden'ı böyle hayal edebiliyor musunuz?"

Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümünün ardından, cenaze törenine katılacak liderler için neler istendiği belli oldu. Bu kapsamda, liderlere özel jet, helikopter ve makam aracı kullanmak yasaklandı.

Politico'da yer alan habere göre 19 Eylül'de Westminster Abbey'de düzenlenecek olan törene katılmak üzere başkent Londra'ya gelecek olan yabancı devlet başkanları ve eşlerinden özel jetlerle değil, ticari uçuşlarla gelmeleri talep edildi.

"BİDEN'I OTOBÜSTE HAYAL EDEBİLİYOR MUSUNUZ?"

Bununla beraber liderlerin helikopterle seyahat etmelerine de yasak getirildi. Haberde, yabancı büyükelçilerden birinin WhatsApp mesajına yer verilerek, "(ABD Başkanı) Joe Biden'ı otobüste hayal edebiliyor musunuz?" sözleri aktarıldı.

Kraliçe 2. Elizabeth'in cenaze törenine ilişkin detaylar ortaya çıktı! Liderlerden neler istendi neler! "Biden'ı böyle hayal edebiliyor musunuz?" - Resim : 1

Ayrıca liderlerin törene makam araçlarıyla gitmelerine engel olunduğu, Londra'daki bir noktadan toplu taşıma araçlarıyla alana götürülecekleri belirtildi.

Kral 3. Charles, cenaze töreninden önceki akşam Buckingham Sarayı'nda tüm liderlerle bir resepsiyona ev sahipliği yapacak.

21 Nisan 1926'da Londra'da dünyaya gelen Elizabeth, 6 Şubat 1952'de babasının ölümü üzerine kraliçe olmuş, 2 Haziran 1953'te resmi törenle taç giymişti.

Kraliçe Elizabeth, 9 Eylül 2015’te dedesinin babaannesi Kraliçe Victoria'nın saltanatını geride bırakarak İngiltere'nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı, tarihte en uzun hüküm süren kraliçe ve en uzun hüküm süren ikinci hükümdar oldu.