Kraliçe Elizabeth’in son uçuşu, tarihin en çok takip edilen uçuşu oldu

Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Kraliçe 2. Elizabeth'in tabutunu cenaze töreni içim Edinburgh'tan Londra'ya getiren uçak, tarihin en çok takip edilen uçuşunu gerçekleştirdi.

Kraliçe Elizabeth’in son uçuşu, tarihin en çok takip edilen uçuşu oldu

Flightradar24 tarafından yapılan açıklamaya göre, Kraliçe 2. Elizabeth’in tabutunun Edinburgh’tan Londra yakınlarındaki RAF Northolt adlı askeri havalimanına taşınması için düzenlenen uçuş, tarihin en çok takip edilen uçuşu oldu. Site rekor trafiğini Twitter'dan duyurdu.

5 milyon kişi takip etti

Uçuşu mobilden ve webden takip eden kişi sayısının 5 milyonu aştığı belirtildi. Bir önceki en çok takip edilen uçuş ise ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Ağustos ayında gerçekleşen Taipei seyahati idi. O uçuş ise 2,2 milyon kişi tarafından takip edilmişti. Pelosi’nin bu uçuşu, Çin ile ihtilaflı olan ve Çin tarafından işgal edilme tehlikesi bulunan Tayvan’a gerçekleştirilmesinden ötürü bir hayli tartışılmıştı.

Kraliçe Elizabeth’in son uçuşu, tarihin en çok takip edilen uçuşu oldu - Resim : 1

Kraliçe 2. Elizabeth’in son uçuşu, 2006 yılında havacılık tutkunu iki İsveçli tarafından kurulan Flightradar24 için daha önce görülmemiş bir kullanıcı yükü yarattı.