Kraliçe II. Elizabeth’in ölüm nedeni hakkında yeni iddia!

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in ölüm nedeni "yaşlılık" olarak listelenmişti. Prens Philip'in yakın arkadaşı olduğu iddia edilen Gyles Brandreth, II. Elizabeth’in ölüm nedeniyle ilgili iddialarda bulundu.

Kraliçe II. Elizabeth’in ölüm nedeni hakkında yeni iddia!

96 yaşında ölen II. Elizabeth, 8 Eylül'de İskoçya'nın Aberdeenshire bölgesindeki Balmoral Kalesi'nde hayatını kaybetmişti. Kraliçenin ölüm nedeni ise yaşlılık olarak belirtilmişti ancak Gyles Brandreth aslında Kraliçe II. Elizabeth'in türü nadir olan bir kemik iliği kanserine yakalandığını iddia etti.

Resmi kayıtlar , Britanya tarihinin en uzun süre hüküm süren hükümdarının 96 yaşında yaşlılıktan öldüğünü söylüyor. An Intimate Portrait'a göre Prens Philip'in yakın arkadaşı olduğu iddia edilen Gyles Brandreth ‘in iddiasında ise Elizabeth’in hayatının son döneminde multipl miyelom adı verilen bir kemik iliği kanseri türüne yakalandığını iddia etti.

The Mail'e yazan Brandreth,"Kraliçe'nin bir tür miyelom kemik iliği kanseri olduğunu duymuştum, bu da onun yorgunluğunu, kilo kaybını ve hayatının son bir yılı boyunca bize sık sık anlatılan 'hareketlilik sorunlarını' açıklıyordu" dedi.

Kraliçe'nin hayatının son yılında "acı verici" bir kanserle mücadele ettiğini ileri süren Gyles Brandreth Kraliçe'nin nöbetlerinin güçlü olduğu zamanlarda BBC dizisi Line of Duty'yi izleyerek kendini meşgul ettiğini ileri sürdü.