Kraliçe Elizabeth'in tabutundaki sırları

Kraliçenin tabutu uzun süren bir yolculuğun ardından Londra'ya getirildi. Kraliçe bu yolculuğu özel yapılmış bir tabut içinde yaptı. Tabutu yapan firmanın müşterileri arasında pop starlar, devlet adamları ve birçok ünlü isim var. Kraliçenin tabutunun ağacı bile özel olarak seçildi. Cesedin bozulmaması için tabuta birçok özellik eklendi. Westminster Hall'a getirilen ve katafalka konulan tabutun üzerine taç da eklendi.

Kraliçe Elizabeth'in tabutundaki sırları

Kraliçe II. Elizabeth'in tabutunu içinin kurşun astarla kaplandığı ortaya çıktı. Tabut, 30 yıldan fazla bir süre önce, Prens Philip'in tabutunu yapan  şirket tarafından tasarlandı. İlk üreten firma kapanınca başka bir firma tabutu tamamladı ve tören için sakladı. Kraliyet ailesi mensuplarının tabutları ölmeden önce her zaman hazır bekletiyor. Kraliçe'nin tabutu, Edinburgh Dükü'nün tabutunu da yapan firma tarafından 30 yıldan fazla bir süre önce imal edildi.

Kraliçe Elizabeth'in tabutundaki sırları - Resim : 1

İşte Kraliçe İkinci Elizabeth için hazırlanan özel tabutun özellikleri;

Tabutta İngiliz meşesi kullanıldı. Bu özel ağacı şu an bulmak zor ve çok pahalı.Tabutun içi, hava almaması ve cesedin uzun süre korunması için kurşunla kaplandı ve ahşap kesişme yerlerine de kurşun dolgular yapıldı.

Kraliçe Elizabeth'in tabutundaki sırları - Resim : 2

Kraliçe II. Elizabeth'in cenazesi 19 Eylül Pazartesi günü yapılacak. Tören ile Windsor Kalesi'ndeki Kral George VI Anıt Şapeli'n özel aile bölümüne defnedilecek. Bu bölüme Kral George VI ve Kraliçe Anne Kraliçe Birinci Elizabeth ve kız kardeşi Prenses Margaret da defnedildi. Prens Philip'in tabutu, Kraliçe'ye katılmak için Kraliyet Mahzeninden anıt şapele taşınacak.

Kraliçe Elizabeth'in tabutundaki sırları - Resim : 3

Yani Kraliçe'nin tabutu toprakla temas etmeyecek. Bu nedenle cesedin korunması çok önemli.