Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Kredi erteleme ve kredi borcu erteleme nasıl yapılır? Bankalar açıklama yaptı

Koronavirüs salgını sürecinde gelir kaybı yaşayan vatandaşın kredi ve borçlarının ertelenmesi gündemde. Peki, kredi kartı borç erteleme başvurusu nereden, nasıl yapılabiliyor? İşte detaylar...

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Kredi erteleme ve kredi borcu erteleme nasıl yapılır? Bankalar açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan kredi kartı borcu düzenlemelerinde, şu anda pek çok banka kredi borcu erteleme yapabiliyor. Kredi kartı borcu ve kredi borcu erteleme yapmayan bankaların mutlaka Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu BDDK ‘ya şikayet edilebiliyor.

Bankaların büyük bir bölümü internet şubesi, internet sitesi ve mobil bankacılık üzerinden kredi kartı borcu ve kredi borcu erteleme başvurularını alıyor. Ancak bu başvurularda bazı bankalar müşterilerinden faiz, komisyon ve masraf talep edebiliyor.

Kredi kartı borcunu erteleme süresi bankadan bankaya değişiklik gösteriyor. Peki, hangi banka, vatandaşların almış oldukları kredilerde ne kadar süre ile borç erteleme yapabiliyor? 

Koronavirüs salgını nedeniyle birçok banka, ekonomiye destek paketi kapsamında açık ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi ve konut kredisi taksit ödemelerini 3 ay süreyle öteleme imkanı sunuyor. Öteleme sonucu vade uzatmadan kaynaklı oluşacak akdi faiz yeni ödeme planındaki taksitlere dağıtılırken, gecikme gaizi alınmıyor.

Salgına ilişkin son alınan önlemlerin ardından pek çok banka kredi ve kredi kartı borcu erteleme için işlemlerini başlattı. İhtiyaç, konut, taşıt kredisi çeken ancak koronavirüs önlemleri dolayısıyla işlerine ara vermek zorunda kalan tüketiciler için büyük önem arz eden kredi ve kredi kartı borcu erteleme işlemi, bankaların açıkladığı yönergelere göre gerçekleşiyor.

Peki, kredi kartı ve kredi erteleme işlemi yapan bankalar hangileri? İşte güncel liste...

Vakıfbank

İş Bankası

Ziraat Bankası

Halkbank

Garanti BBVA

Türk Ekonomi Bankası

ING Bank

Akbank

TEB

QNB Finansbank

Denizbank

Vakıf Katılım

Şekerbank

Albaraka

Alternatif Bank