Kredi kartı kullananlar dikkat! Merkez Bankası'nın kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Faiz oranları güncellendi

Merkez Bankası tarafından finansal kaynakların verimli kullanımının desteklenmesi amacıyla, kredi kartı nakit kullanımlarına ve kredili mevduat hesaplarına uygulanan aylık azami faiz oranı hakkında çok önemli bir karar verildi. İşte detaylar...

Kredi kartı kullananlar dikkat! Merkez Bankası'nın kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Faiz oranları güncellendi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma adımları kapsamında yeni düzenlemeleri Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

FAİZ ORANLARI YÜKSELTİLDİ

Sıkılaşma sürecini destekleyen adımları tamamlayıcı olarak, kredi büyümesine göre menkul kıymet tesisi kapsamında yüzde 3 olan TL ticari krediler için aylık büyüme sınırının yüzde 2,5 olarak belirlenmesine karar verildiği belirtilerek ihracat, yatırım, tarım ve esnaf kredileri, bu sınırlandırmanın dışında tutuldu. Piyasa mekanizmasının işlevselliğini artırmak için faiz oranına göre menkul kıymet tesisi uygulaması sadeleştirildiği aktarıldı.

Tüm bunlarla beraber ihracat ve yatırım kredileri hariç TL ticari kredilerde birinci kademe kaldırılarak faiz sınırı tek kademe olarak uygulanacağı vurgulandı.

KARAR RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Ayrıca, enflasyonun kontrolü ve iç talebin dengelenmesi kapsamında kredi kartı nakit kullanımlarına ve kredili mevduat hesaplarına uygulanan aylık azami faiz oranı yüzde 2,89'a yükseltildiği aktarılarak Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ de Resmi Gazete'de yayımlandı.

Söz konusu oran, 25 Temmuz'da Merkez Bankası'nın resmi internet sitesinde yayımlanarak 1 Ağustos 2023'ten itibaren geçerli olacak. Kredi kartlarında uygulanacak gecikme faizi yüzde 2,13 oldu.