Kredi kartı kullanıcıları dikkat! Artık bu uygulama değişti. Bilin ona göre para harcayın

Türkiye'de yaşayan milyonlarca kişi kredi kartı kullanıyor. Kullanım oranının çok yüksek olduğu kredi kartlarıyla ilgili güncel bir değişiklik yapıldı. Kullanıcılar ay sonu şaşkınlık yaşamamak için bu değişikliğe dikkat ederek harcama yapmalı.

Kredi kartı kullanıcıları dikkat! Artık bu uygulama değişti. Bilin ona göre para harcayın

Kredi kartı kullanıcıları, 1 Kasım’dan itibaren daha yüksek faiz oranlarıyla karşılaşacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 500 baz puanlık faiz artışının ardından kredi kartı faiz oranlarını da yükseltti. Bu karar, kredi kartı borcu olan veya yeni kredi kartı almak isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor.

FAİZ ORANLARI YÜKSELDİ

Merkz Bankası faiz oranlarını yükseltti. Bu durumda, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı ve azami gecikme faiz oranı da arttı.

Türk lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde (nakit çekim veya kullanım işlemleri hariç) uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı yüzde 3,26’dan yüzde 3,66’ya, azami gecikme faiz oranı yüzde 3,56’dan yüzde 3,96’ya yükseltildi.

Nakit çekim veya kullanım işlemlerinde uygulanacak (Kredili mevduat hesapları için de geçerli) azami akdi faiz oranı yüzde 4,02’den yüzde 4,42’ye, azami gecikme faiz oranı yüzde 4,32’den yüzde 4,72’ye geldi. Bu artışlar, kredi kartı borcu olan veya yeni kredi kartı almak isteyen vatandaşların ödeyecekleri tutarı da etkileyecek.

KREDİ NOTU DÜŞÜK OLANLAR KREDİ ÇEKEMEYECEK

Kredi kartı borcunu ödemekte zorlanan veya yeni kredi kartı almak isteyen vatandaşların, bu faiz artışlarını dikkate alarak bütçelerini planlamaları gerekiyor. Kredi kartı borcunu düzenli olarak ödemeyenlerin kredi notu da olumsuz etkilenebilir. Kredi notu düşük olanlar ise bankalardan yeni kredi almakta zorlanabilirler.