Milyonları ilgilendiriyor! Kredi kartı ve kredi borcu olanlar dikkat: Gözler Kabine Toplantısı'nda

Kredi kartı ve kredi borçlarına yönelik yapılacak düzenleme nedeniyle milyonlarca vatandaş gözünü Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısına çevirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek toplantıda ayrıca dar gelirli vatandaşlarla ilgili çalışma, 81 ilde 150 bin sosyal konut projesi, tahıl koridoru, terörle mücadele ve dış politika konuları ele alınacak.

Milyonları ilgilendiriyor! Kredi kartı ve kredi borcu olanlar dikkat: Gözler Kabine Toplantısı'nda

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek. Milyonların çıkacak kararları merakla beklediği toplantının ana gündemi dar gelirli vatandaşa yönelik yeni destekler, takibe düşmüş kredi kartı ve kredi borçları, tahıl koridoru, terörle mücadele ve dış politika olacak. Takibe düşen kredi ve kart borçları için 3 formülün öne çıktığı Kabine sonrası Cumhurbaşanı Erdoğan alınan kararları duyuracak.

Milyonları ilgilendiriyor! Kredi kartı ve kredi borcu olanlar dikkat: Gözler Kabine Toplantısı'nda - Resim : 1

Kredi ve kart borçlarına 3 formül
Yeni düzenleme birçok kredi kartı ve kredi borçları nedeni ile takibe düşen vatandaşları yakından ilgilendirirken, takibe düşen kart borcu için ise 3 formül öne çıkıyor:
1. Borç öteleme
2. Yapılandırma
3. Takip süresini uzatma

Çalışmanın detaylarının, Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Dar gelirli vatandaşlarla ilgili çalışma
Kabine Toplantısı'nda dar gelirli vatandaşlar için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Adalet Bakanlıklarının bir araya gelerek yürüttükleri çalışmanın son durumu masaya yatırılacak.

Milyonları ilgilendiriyor! Kredi kartı ve kredi borcu olanlar dikkat: Gözler Kabine Toplantısı'nda - Resim : 2

81 ilde 150 bin sosyal konut projesi
81 ilde yapılacak 150 bin sosyal konut projesi ile konut yapımı için hazine arazisi satışı da masaya yatırılacak. Konut projesinde vadenin 20 yıl olması beklenirken, projeden dar gelirli vatandaşlar yararlanacak. Yeni projede ayrıca; emekliler, şehit ve gazi yakınlarının yanı sıra gençler ve yeni evlenecekler de ayrı kota sağlanacak.

Uygun fiyat ve kredi imkânı
CNN Türk muhabiri Ahmet Türkeş'in aktardığına göre; 81 ilde 150 bin sosyal konut inşasına yönelik çalışma ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bir süredir üzerinde çalıştığı 'hazine arsalarının ev yapma şartıyla dar gelirli vatandaşlara uygun fiyat ve kredi imkânı ile sunulması' da toplantıda ele alınacak.

Milyonları ilgilendiriyor! Kredi kartı ve kredi borcu olanlar dikkat: Gözler Kabine Toplantısı'nda - Resim : 3

Tahıl koridoru, terörle mücadele ve dış politika
Kabine Toplantısı'nda tahıl koridoru, terörle mücadele konuları ve dış politika konuları da ele alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapması bekleniyor.

Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta?
Ağustos ayının ilk Kabine toplantısının bugün saat 15.00’te başlaması bekleniyor.