Kredi kartı ile icralık olanların sayısı belli oldu

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, son dönem kredi çekip de ödeyemediği için icralık olan vatandaş sayısını açıkladı. Başevirgen'in paylaştığı bilgiye göre; kredi kartı borcunu ödeyemeyen kişi sayısı 470 bini aştı.

Kredi kartı ile icralık olanların sayısı belli oldu

Son ilgi tam gaz devam eden kredi ve kredi kartı harcamalarının ardından CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Başevirgen, "Kredi kartı borcunu ödeyemeyen kişi sayısı 470 bini, kredi borcu bulunan vatandaş sayısı 36 milyonu aştı. Bankalar rekor kârda, tüketici ise kart ve kredi batağında” ifadelerini kullandı.

Başevirgen'in açıklamalarına göre; alım gücü büyük ölçüde azalan tüketici 5-10 TL tutarındaki alışverişlerde bile kredi kartı kullanıyor. 

Bireylerin bankalara ve finansman şirketlerine olan konut, taşıt, ihtiyaç ve kredi kartı borcu takiptekiler de dahil 26 Ağustos itibariyle 1 trilyon 299 milyar liraya yükseldiğini söyleyen Başevirgen, “Vatandaşların bu borcunun 976 milyar lirası bireysel kredilerinden, 323 milyar lirası da kredi kartı borç bakiyelerinden kaynaklanıyor. Son hafta tüketici kredilerinde 5,5 milyar liralık, kredi kartı borçlarında ise 11,1 milyar liralık artış yaşandı” dedi.

Kaynak: Gazete Duvar