Kredi kartı kullananlar dikkat

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdür Yardımcısı Celal Cündoğlu açıkladı: Kredi kartı kullanımında temassız ödeme limiti 120 liraya yükseliyor. Kredi kartınızı yaklaştırıp 120 lira ödeyebileceksiniz. Ancak dikkat! Neden mi? İşte detayları...

Kredi kartı kullananlar dikkat

Kredi kartı kullanımında yeni bir dönem başlıyor. Temassız ödeme limiti yarından itibaren 90 liradan 120 liraya yükseliyor. Konu hakkında açıklama yapan Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdür Yardımcısı Celal Cündoğlu, temassız ödemelerin ayda 1 milyonu geçtiğini ifade etti.

En çok temassız markette

Celal Gündoğdu, en çok temassız işlem yapılan sektörülerin sırasıyla, market, yemek, gıda, ulaşım ve akaryakıt olduğunu ifade ederek, "Geçen yıl özellikle ulaşım ve akaryakıt sektörlerinde temassız işlem adetlerinin arttığını ve böylelikle bu iki sektörün en çok temassız işlem yapılan ilk 5 sektör arasında yerlerini aldığını gözlemliyoruz" dedi.

Her 10 işlemden biri temassız

Cündoğlu, Mart 2019 sonu itibarıyla günlük 1 milyon seviyesinde olan temassız işlemin yüzde 30 artışla haziran sonunda 1,3 milyon adede, aylık temassız işlem cirosunun da yüzde 26 artışla 1,3 milyar liraya ulaştığını söyledi. Gündoğdu, "Yüz yüze yapılan her 10 kredi kartı işleminden yaklaşık biri temassız olarak gerçekleştiriliyor. İş yerlerinin de temassız ödemelere olan ilgisi artıyor" dedi.

Kredi kartı kullananlar dikkat

Temassız ödeme çok pratik ve kullanışlı bir hizmet olsa da tehlikesi de büyük. Temassız ödemelerde şifreye gereksinim duymadığı için kartınız ile pos cihazı arasındaki mesafenin birbirine yaklaşması yetiyor. Yani cebinizde duran bir kredi kartından kötü niyetli kişiler para çekebilir. Bu yüzden kredi kartlarını her zaman çantada taşımakta fayda var.