Peskov'un oğluna telefon şakası! "Askerlik şubesine gelmeniz gerekiyor”

Geçtiğimiz çarşamba günü Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin, ulusa sesleniş konuşmasıyla kısmi askeri seferberlik ilan etti. Rusya’da kısmi seferberlik ilan edilmesinin ardından Devlet Başkanı Vladimir Putin’e en yakın isimlerden Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov’un 32 yaşındaki oğlu Nikolay Peskov’a telefon şakası yapıldı.

Peskov'un oğluna telefon şakası! "Askerlik şubesine gelmeniz gerekiyor”

Rus YouTube kanalı Popular Politics'in sunucuları çarşamba günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in basın sözcüsü Dmitri Peskov'un 32 yaşındaki oğlunu aradı.

Bir Rus TV’sinde spor muhabirliği yapan Nikolay, “İşlemleriniz için askerlik şubesine gelmeniz gerekiyor” şeklindeki açıklama üzerine “Benim Peskov olduğumu anlamalısınız. Oraya gelmem doğru değil. Ne yapmam gerektiği konusunda üst makamlardan tavsiye almalıyım” yanıtını verdi. “Üst makam” sözü üzerine “Beni tehdit mi ediyorsunuz” diye soran sunucuya Peskov, “Bu tehdit değil. Vatanımı savunmam gerekiyorsa tamam, ama yarın orada olamam, bu doğru değil” dedi.

Business Insider'ın haberine göre, asker alım subayı gibi davranan şakacılar, 32 yaşındaki Nikolay Peskov'a askere alındığını ve ertesi gün bir sağlık muayenesine gitmesi gerektiğini söylediler.

Bağımsız Rus haber sitesi The Insider tarafından paylaşılan videoda, genç Peskov'un şakacılara, "Kesinlikle olmaz! Orada bulunmamın doğru olmadığını anlamalısınız. Bunu farklı bir şekilde çözmem gerekiyor" dediği duyuldu.

"Konuşma bağlamdan koparılmış"

Peskov'un oğlu sözlerine, "Anavatanımı savunmak zorunda kalırsam elimden geleni yaparım, sorun değil ama durumumun siyasi sonuçlarını ve nüanslarını anlamanız gerekiyor" şeklinde devam etti.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov şaka telefonuna bizzat yanıt vererek, Rus haber sitesi Podyom'a, "konuşmanın bağlamından koparıldığını" ve "oğlunun yalnızca doğru kararı vereceğini" söyledi.

Bir telefon şakası kurbanı da Rusya Başbakanı Mihail Mişustin’in oğlu Aleksey oldu. Mişustin Üniversite öğrencisi olduğunu, seferberlik kapsamı dışında kaldığını savundu.