Kripto borsasında domino etkisi! Uzmanlar yatırımcıları uyarıyor

En büyük ikinci kripto borsanın iflas koruması başvurusunun ardından kripto piyasasında sular durulmuyor. Yatırımcılar uzmanlar tarafından likidite konusunda güvenilir olan borsalara yönelmeleri konusunda uyarıldı.

Kripto borsasında domino etkisi! Uzmanlar yatırımcıları uyarıyor

Likidite krizi yaşayan dünyanın en büyük ikinci kripto para borsasının çöküşü ve iflas koruması başvurusunda bulunması, kripto piyasalarında dengeleri oldukça bozdu. Piyasada yaşanan krizin etkileriyle yılbaşından bu yana kaybın yaklaşık yaklaşık 2 trilyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

Borsa günlük 160 milyar dolar günlük işlem hacmine ulaştı

Yaşanan sarsıntılar yatırımcıları "aşırı korku" seviyesine getirildiği belirtilirken Coinmarketcap verilerine göre kullanıcı dostu dijital varlık alım satım platformu MEXC ise türev işlemlerde üç gün üst üste birinci sırada konumlandı. Borsa ayrıca, günlük 160 milyar dolar günlük işlem hacmine ulaştı.  

Söz konusu borsa piyasası hakkında değerlendirmelerde bulunan MEXC Mali İşler Müdürü Kevin Yang, “Kripto ekosisteminin yakından tanıdığı ve güvendiği bir ismin sahibi olduğu borsanın iflas koruması başvurusunda bulunması ekosistem paydaşlarının güvenini kırdı. Bu noktada yatırımcılar, güvenle işlem yapabilmek için likidite durumu konusunda şeffaf ve güçlü olan borsalara yönelmeli. Spot, kaldıraçlı ETF ve vadeli işlemlerin üç temel ürünü için MEXC’nin listelediği, piyasa değeri açısından ilk 50 kripto para biriminin likiditesi dünya çapında birinci sırada yer alıyor” ifadelerini kullandı.

  Coinmarketcap verilerinde En İyi Kripto Para Türev Borsaları listesinde ikinci sırada konumlanan MEXC olarak, 2,3 trilyon doları aşkın açık pozisyonumuzla ilk üç sıradaki yerimizi korumayı sürdürdüklerini belirten Kevin Yang söz konusu iflas başvurusuna borsanın iştiraki olan 130 kuruluşun da dahil olduğunu hatırlattı. Yang, “Bu süreçte sağlam temelleri olmayan ve borsanın yerel kripto para birimine bağlı olan diğer borsaların da işlemleri durdurduğuna tanıklık ettik. Hatta geçtiğimiz aylarda kurtarma fonu sağlanan bir şirketin de iflas koruması başvurusunda bulunduğunu gördük. Bu kriz bir domino etkisi oluşturdu” diye konuştu.  

“Daha fazla işlem hacmi, daha fazla likidite anlamına geliyor”

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yang 100 milyon likidite sunduklarını vurgulayarak sözlerine şunları ekledi; “Coinmarketcap verilerine göre MEXC’in 24 saatlik işlem hacimleri son dönemde yüzde 200 arttı. Daha fazla işlem hacmi, daha fazla likidite anlamına geliyor. Kimi borsalarda likidite miktarı 30 milyon, çoğunluğunda ise 10 milyondan az. MEXC Global, Ekim 2021'de Asya'daki En İyi Kripto Para Borsası ödülü kazandı. Kesintisiz ticaret deneyimi ve 7 gün 24 saat erişilebilen küresel destek ekibiyle MEXC, kullanıcılarına 30 saniyede sorularına yanıt alabilme güvencesi sunuyor. Rakiplerine kıyasla daima rekabetçi komisyonlar sunan MEXC, Türkiye'de de tüm spot işlem çiftlerinde 0 piyasa yapıcı ücreti gibi avantajları ve topluluk odaklı kampanyalarıyla öne çıkıyor. MEXC Türkiye, MEXC’nin küreselde sahip olduğu güvenilirliği ve gücü Türkiye’deki kripto ekosistemine ulaştırıyor.”