Bitcoin'de vergi söylentileri yayılmaya başladı

Yatırımcıların son dönemde oldukça ilgisini çeken yatırım aracı olan Bitcoin için vergilendirme söylentileri oluşmaya başladı. Bu söylentilerin yayılmasından sonra yatırımcılar ne tepki verdi? Peki Bitcoin'den vergi almak mümkün mü?

Bitcoin'de vergi söylentileri yayılmaya başladı

4 sene öncesine kadar kimsenin hakkında bilgi sahibi olmadığı bir kripto para olan Bitcoin son dönemde oldukça popüler bir hal aldı. 2017'deki zirve noktasına ulaşıp 2020'nin mart ayında uzun süreli dip noktaları gören Bitcoin ve kripto paralar son dönemde oldukça yükselişte.

Şubat ayının ilk haftalarından itibaren tepe noktalara ulaşan Bitcoin ve diğer kripto paralar yeni yatırımcıların da dikkatini çekmeyi başardı. Yeni yatırımcıların gelmesiyle kripto paranın hacmi 2017 boğa döneminindeki hacmin de 2 katına ulaşarak rekor tazeledi.

Devletlerin de bu yükselişi fark etmesiyle beraber dijital dünyaya adapte olmak ve kripto paradan gelir sağlamak amacıyla elde edilen gelirden vergilendirmeye gitmesi konuşulmaya başlandı.

Dünyada ilk olarak bunun öncüsü olan Güney Kore kripto para ticaretinden yılda 2,5 milyon wondan (2.260 dolar) fazla kazanç sağlayan yatırımcılardan 1 Ocak 2022’den sonra yüzde 20 vergi alacak.

Güney Kore'nin bu kararı yatırıcımların bir kısmını korkutsa da kimisi için teknoloji yasal çerçeveyle sınırlandırılacağı için yeni yatırımcıların da önünü açabileceğini düşünüyor.