Kripto para yatırımcısının gözü kritik zirvede

Kripto para piyasalarında yasal altyapı hazırlıkları devam ederken iç piyasada gözler 3 Kasım’da gerçekleştirilecek 1. d’konomi Dijital Para Zirvesi’ne çevrildi.

Kripto para yatırımcısının gözü kritik zirvede

Kripto para piyasalarında yasal düzenleme çalışmalarına ilişkin haberler gündemin odağındaki yerini korurken yatırımcı 3 Kasım’da gerçekleştirilmesi planlanan 1. d’konomi Dijital Para Zirvesi’ni bekliyor.

Dijital Türk Lirası için çalışmalar sürerken, kripto para piyasalarına düzenleme getirecek Kripto Para Yasası taslağıyla ilgili çalışmalar da devam ediyor. Yasa taslağının yakın zamanda Meclis’e gelmesi beklenirken, kripto para konusundaki son gelişmeler Ankara’da masaya yatırılacak. Kamu ile özel sektör, 3 Kasım’da 1. d’konomi Dijital Para Zirvesi’nde bir araya gelecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası, Sermaye Piyasası Kurumu (SPK), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan (BTK) üst düzey isimlerin katılacağı zirvede, dijital Türk Lirası ile kripto para yasasıyla ilgili son durum görüşülecek.

Üç ana başlıktan oluşacak zirvenin ilk bölümünde “Dijital Para”, ikinci bölümünde “Dijital Finans ve Fintech”, üçüncü bölümünde “Dijital Ekonomi” konuları ele alınacak. Bu çerçevede, Türkiye’nin dijital parası, kripto paralar ve dijital paraya katkıları, kripto para platformları, Türkiye dijital para mevzuatı ve güncel uygulamaları, merkezsiz finans, NFT ve dijital paralarda siber güvenlik başta olmak üzere, 3 ayrı oturumda 15 sunum düzenlenecek.