Ethereum son yedi ayın zirvesinde! 1 Ethereum kaç dolar oldu? Bitcoinde son durum ne? Şanghay güncellemesinin Ethereum'a etkisi ne olur?

Şanghay güncellemesine günler kala Ethereum son yedi ayın zirvesi olan 1.925 dolar seviyesini gördü. Günün lideri yaşanan artışla Etherium oldu. Kripto para birimi Bitcoin ise bugün 28.500 dolar alıcı buluyor. İşte kripto paralarda son durum…

Ethereum son yedi ayın zirvesinde! 1 Ethereum kaç dolar oldu? Bitcoinde son durum ne? Şanghay güncellemesinin Ethereum'a etkisi ne olur?

Ethereum’da yükseliş başladı. Şanghay güncellemesine günler kala Ethereum yedi ayın zirvesini gördü. Ethereum 1.925 dolarla günün lideri olurken yükseliş devam ediyor. Bitcoin ise bugün 28.500 dolardan alıcı buluyor. Analisti Betül Yavuz kripto paralarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ETHEREUM NEDEN YÜKSELİYOR?

Ethereum, Şanghay güncellemesine bir hafta kala %6 civarında artış göstererek 1.925$’la son yedi ayın zirvesi seviyesini gördü. Ethereum’da görülen bu yükselişle birlikte hafta başından beri Bitcoin karşısında %5 civarında daha iyi bir performans gösterdi. Bu sabah saatlerinde Ethereum 1.910$’dan alıcı bulurken Bitcoin ise bu sabah saatlerinde 28.500$ seviyelerinde hareketlilik gösteriyor.

KRİPTO PARALARDA SON DURUM NE OLUR? 

Piyasalarda hareketliliği sürdüğünü  belirten Betül Yavuz, gündemle ilgili şunları söyledi:

“ABD’den beklenti altında gelen verilerle birlikte resesyon endişesi arttı. Bununla birlikte dün ABD hisse senedi endekslerinde negatif kapanışlar mevcuttu. Dolar endeksindeki gerileme devam ederken altının ons fiyatı ise artmaya devam ediyor. Ek olarak geçtiğimiz haftalarda yaşanan bankacılık krizlerinin ardından dün IMF, Küresel Finansal İstikrar Raporunda banka dışı finansal kuruluşların önemine vurgu yaparak bu kurumların güçlü düzenleme ve denetimlerin getirilmesi gerektiğini açıkladı.

Kripto piyasası incelendiğinde Bitcoin ve Ethereum’un güne yükselişle başladığını, altcoinlerin ise majör coinleri takip ettiğini söyleyebiliriz. Kripto piyasasının toplam değeri yüzde 3 civarında yükselişle 1,16 trilyon dolar seviyelerinin üzerinde hareketlilik gösteriyor. Bitcoin’in dominasyonu gerileyerek yüzde 47,1, Ethereum dominasyonu ise artış göstererek yüzde 19,6 seviyelerinde yer alıyor.  Bugün AGLD, LINA, STG ve RSR çift haneli kazançlarla en çok yükselen kripto para olarak öne çıkıyor.

Bugün makro gündemde ise ADP özel sektör istihdam verisi radarımızda olacak. Türkiye saatiyle 15:15’te açıklanacak veride piyasa beklentisi 200 bin. Veri sonrası piyasalarda hareketlilik gözlemlenebilir.”