Kriptolarda çekilme devam ediyor! Bitcoin, Etherium ve altcoinlerde son durum ne?

Kripto piyasasındaki geri çekilmeler beşinci gününde de devam ediyor. Bitcoin yeni günde 27.600 dolar seviyelerinde, Ethereum da kritik destek seviyesinin hemen üzerinde 1.840 dolar seviyelerinden alıcı buluyor. Piyasanın toplam değeri geri çekilmelerle birlikte 1,10 trilyon dolar seviyelerinde hareketlilik gösteriyor. Piyasa bugün açıklanacak ABD enflasyon rakamını bekliyor.” Analist Betül Yavuz piyasa gelişmelerini değerlendirdi.

Kriptolarda çekilme devam ediyor! Bitcoin, Etherium ve altcoinlerde son durum ne?

Kriptoda gerileme devam ediyor. Gözler ABD enflasyon rakamına çevrilirken yatırımcı Bitcoin, Etherium ve altcoinlerde son durumu merak ediyor. Analist Betül Yavuz piyasa gelişmelerini değerlendirdi.

ABD SATIYOR, ASYA İSE ALIYOR!

Kripto piyasasındaki geri çekilmeler beşinci gününde de devam ettiğini belirten Betül Yavuz, “Global borsaların para çekme taleplerindeki sıkıntılarla başlayan süreç, iflas başvurularıyla devam etti. Yeni günde ABD’den gelen negatif haberler gelmeye devam etti. Dünyanın önde gelen piyasa yapıcı firmalarından ikisi olan Jane Street Group ve Jump Crypto, Amerika’daki kripto varlık alım satımındaki desteğini geri çektiğini açıkladı. Haberin ardından Glassnode verileri incelendiğinde ABD’de istikrarlı bir şekilde Bitcoin satışlarının devam ettiği gözlemleniyor. Asya’da ise durum tam tersi bir şekilde uzun süredir Bitcoin alımı gerçekleşiyor.” diye konuştu.

GÖZLER ENFLASYON RAKAMLARINDA

Kripto piyasası son günlerde makro gündemin etkilerinden sonra kendi iç dinamiklerinden aldığı haberlerden etkilenirken, bugün ABD’de açıklanacak Nisan ayı enflasyon rakamını bekliyor. Yavuz, piyasalarda temkinli hareketliliklerin gözlemlendiğini dikkat çekerek “Dün New York Fed Başkanı John Williams, yaptığı konuşmada enflasyonu yüzde 2’lik hedeflerine dönmesinin zaman alacağını ve her şeyden önce faizleri artırmayı bitirdikleri söyleminde bulunmadıklarını, verilere bakarak karar vereceklerini belirtti. Piyasaların enflasyon beklentisi yüzde 5. TÜFE verisinden ziyade, enflasyonun geçici etkilerinden arındırılmış çekirdek TÜFE verisi piyasalar ve gidişat için daha belirleyici olacaktır. Çekirdek TÜFE verisinde ise beklenti yüzde 0.4.” dedi.

İŞTE KRİPTO PARALARDA SON DURUM

Yavuz günün en çok yükselen ve düşüşe geçen kripto paraları ile ilgili şunları söyledi:

Genel veriler ışığında kripto para piyasasının toplam değeri geri çekilmelerle birlikte 1,10 trilyon dolar seviyelerinde hareketlilik gösterirken Bitcoin 27.600$ seviyelerinde, Ethereum ise kritik destek seviyesinin hemen üzerinde 1.840$ seviyelerinden alıcı buluyor. Altcoinlerdeki baskı ise hem piyasadaki geri çekilmeler hem de meme coinlerdeki yüksek hacimli işlemler ile artmış durumda. Fakat son 24 saatte altcoinler arasında ayrışan KAVA ve RIF çift haneli kazançlarla günün en çok yükselen altcoinleri olarak öne çıkıyor.