Galatasaray, İtalya Serie A ekibi Napoli’den Victor Osimhen’i 75 milyon euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattığını duyurmuştu.
Sarı-kırmızılı kulüp, yıldız futbolcuya senelik 21 milyon euro maaş ödeneceğini, futbolcunun sonraki satışından elde edilecek yüzde 10 kârın Napoli’ye ödeneceğini duyurdu.
Galatasaray Spor Kulübü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Profesyonel futbolcu Victor James Osimhen'in transferi konusunda, kulübü SSCN Napoli SPA ile anlaşmaya varılmıştır. Bu kapsamda, futbolcunun eski kulübüne net 75.000.000 EUR transfer bedeli ödenecektir.
Ayrıca, yapılan anlaşma kapsamında futbolcunun bir sonraki satışından elde edilecek kârın %10’u SSCN Napoli SPA’ya ödenecektir.
Futbolcu ile 2025-2026 sezonundan itibaren geçerli olmak üzere 4 yıllık sözleşme imzalanmıştır. Yapılan anlaşmaya göre, futbolcuya her bir sezon için net 15.000.000 EUR garanti ücret, net 1.000.000 EUR tutarında sadakat primi ile 5.000.000 EUR tutarında imaj hakkı ücreti ödenecektir.”
DURSUN ÖZBEK'TEN OSIMHEN TRANSFERİNDE BÜYÜK FEDAKARLIK
Öte yandan Başkan Dursun Özbek’in Osimhen’in transferinde önemli bir fedakarlık yaptığı ortaya çıktı. 343 Digital’den İbrahim Seten’in haberine göre Dursun Özbek, Osimhen’in transferi için 35 milyon euroluk ödeme teminatına kişisel kefalet imza attı.
DURSUN ÖZBEK VE KARDEŞİNDEN TEMİNAT İMZASI
İbrahim Seten şu ifadeleri kullandı:
“Osimhen’in transferinde Galatasaray Napoli’ye 40 milyon euro ödüyor. 35 milyon euroluk bir banka teminatı gerekiyor. Dursun Özbek ve kardeşi Mehmet Özbek, birlikte teminatın altına kişisel kefalet imzası atmışlar. O borç ikisinin borcu”