Kritik 'ekmek zammı' açıklaması!

Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, "ekmek fiyatları zamlandı" şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını dile getirerek, ekmek fiyatlarında artış konusunda girdi fiyatlarına ilişkin çalışmaların neticesini bekleyeceklerini bildirdi.

Kritik 'ekmek zammı' açıklaması!

Üreticinin, un ve diğer girdi fiyatlarının 2 aydır yükselmesiyle ekmek fiyatlarında zam beklentisi arttı. Konuyla ilgili Fırıncılar Federasyonu'ndan açıklama geldi. Federasyon'un Başkanı Halil İbrahim Balcı, zam söylentilerinin doğru olmadığını söyleyerek, bir çuval unun fiyatının temmuz ayında 104 lira olduğunu, bugün 158 liraya kadar yükseldiğine dikkat çekti. Balcı, 2002'den bugüne kadar bu gibi artışlar karşısında her zaman devreye giren Toprak Mahsulleri Ofisinin yeterli müdahaleyi yapmakta gecikmesinden üzüntü duyduklarını açıkladı.

Ekim ayında gümrük vergisinin sıfırlanmasıyla, ithal buğdayın iç piyasada fiyat düşüşüne neden olduğuna değinen Başkan Balcı, "İki ay gibi kısa zamanda un ve diğer girdilerin fiyatındaki artışın temel gıda maddesi olan ekmeğimize olumlu yansıması söz konusu değil. Zor durumda olan fırıncı esnafımızın fiyat artışına gitmesi kaçınılmaz olmuştur. Bir fiyat artışı olacaktır" şeklinde konuştu.