KRT'de Şimdiki Zaman depremi! Gerekçesiz yayından kaldırıldı

Salı geceleri KRT TV 'de yayınlanan ve Gürkan Hacır'ın sunduğu Şimdiki Zaman, gerekçe gösterilmeden yayından kaldırıldı. Kanal yönetiminin kararı Gürkan Hacır'a bildirdiği öğrenildi.

KRT'de Şimdiki Zaman depremi! Gerekçesiz yayından kaldırıldı

Salı geceleri KRT TV'de erkranlara gelen Şimdiki Zaman'da Cumhuriyet Yazarı Barış Doster, Dünya Yazarı Zeynep Gürcanlı ve Korkusuz Yazarı - CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş yer alıyordu.

Medya kulislerine bomba gibi düşen bu kararın arkasında ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun programdan duyduğu rahatsızlığın olduğu belirtiliyor.

 

CHP Genel Merkezi programdan rahatsız mıydı? 

CHP yönetiminin programda yapılan ''Helalleşme'' açılımına yönelik eleştirilerden dolayı bir süredir rahatsız olduğu ve bunu kanal yönetimine aktardığı belirtiliyor. Yine aynı programda yayımlanan anket sonuçlarının da genel merkezde tepkiyle karşılandığı ifade ediliyor. Bazı MYK üyelerinin, MYK toplantısında "Desteklediğimiz kanallarda bizim eleştirilmemiz doğru değil'' dedikleri ifade ediliyor.

Programda, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı adaylığının önünün kesilmesine yönelik itirazların dile getirilmesinin de genel merkezde ''hoş karşılanmadığı'' belirtiliyor.

HALK TV'den de benzer nedenle ayrılmışlardı

Şimdiki Zaman'ı sunan Gürkan Hacır ile daimi konuk Barış Yarkadaş, bir yıl önce de yine benzer gerekçelerle HALK TV'den kovulmuştu.

KRT TV'de rahatsızlık yaratan ifadelerin bir çoğunun Barış Yarkadaş'a ait olduğu ve programın bu yüzden kaldırıldığı da kulislerde dile getiriliyor.

Gazeteci Gürkan Hacır da sosyal medya üzerinden şu paylaşımda bulundu.

Kaynak: Medyatava