Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir, kaç yaşında, nereli? Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir?

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Afyonkarahisar Valiliğine Kübra Güran Yiğitbaşı atandı. Bunun üzerine Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir, kaç yaşında, nereli? sorusu gündeme geldi. Yiğitbaşı, ilk başörtülü vali olarak da tarihe geçti. Peki, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir?

Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir, kaç yaşında, nereli? Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir?

Kübra Güran Yiğitbaşı, Resmi Gazete'de yayımlanan 'atama kararları' sonrası gündeme geldi. Afyonkarahisar Valisi olarak atanana Yiğitbaşı, ilk başörtülü vali olarak tarihe geçti. Peki, Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir, kaç yaşında, nereli? Daha önce de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığı görevine getirilmişti. Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir? İşte hayatı...

Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir, kaç yaşında, nereli? Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir? - Resim : 1

KÜBRA GÜRAN YİĞİTBAŞI KİMDİR,KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete'nin  'atama kararları' na göre, Ayonkarahisar valiliğine Kübra Güran Yiğitbaşar'ın getirildiği görüldü. İlk başörtülü vali olarak tarihe adını yazdıran Kübra Güran Yiğitbaşar, daha önce de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığı'na atanmıştı.

Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir, kaç yaşında, nereli? Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir? - Resim : 2

Kübra Güran Yiğitbaşar, 1979'da Ankara'da doğdu. Üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde bitirdi. Daha sonra, İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji Bölümü’nde “Baba Yoksunluğunun Çocuk Üzerindeki Etkisi” üzerine bir çalışma yaptı. Kübra Güran Yiğitbaşar, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde, “İkna Edici İletişim Sürecinde Siyasal Mesaj Tasarımı” adlı teziyle doktorasını tamamladı.

Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir, kaç yaşında, nereli? Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir? - Resim : 3

AFYONKARAHİSAR VALİSİ KÜBRA GÜRAN YİĞİTBAŞI KİMDİR?

Kübra Güran Yiğitbaşı, 2021 yılında yine Resmi Gazete'de yayımlanan bir kararla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığı görevine getirilmişti. Bugün yayımlanan karar ile Yiğitbaşar, Afyonkarahisar'ın valisi oldu ve başörtülü ilk kadın vali olarak tarihe geçti.

KÜBRA GÜRAN YİĞİTBAŞI HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU?

Kübra Güran Yiğitbaşı, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde Araştırma Görevlisi, Dr. Öğretim Üyesi ve Doçent olarak çalıştı. Lisans ve yüksek lisans düzeyinde; Araştırmacı Gazetecilik, Çocuk Yayıncılığı, Medya ve Sivil Toplum, İletişim Etiği, Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, Medya ve Çocuk gibi dersler veren  Kübra Güran Yiğitbaşı,  üniversite bünyesinde ise Dekan Yardımcılığı, Fakülte Yönetim Kurulu ve Fakülte Kurulu üyeliği, Anabilim Dalı Başkanlığı ile Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü gibi idari görevlerde bulundu.

Kübra Güran Yiğitbaşı'nın, 15 Temmuz Darbe Girişimi’ne karşı mücadelede kadınların rolünü konu alan “Kalplerin Direnişi” isimli belgeseli Boğaziçi Film Festivali’nde gösterildi ve TRT Belgesel'de yayınlandı. Yiğitbaşı ayrıca, Çocuk Yayınları ve Dışa Açılım adlı kitabın yazarıdır.

2019'da Basın İlan Kurumu Genel Kurul temsilcisi olarak atandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak görev aldı. Yiğitbaşı, evli ve 3 çocuk annesidir.