Kuduz hastası Suriyeli kilitli odadan kaçıp bir köye korku salmıştı! Hayatını kaybetti

Kuduz hastası olan Suriyeli Hasan Halil Faras, kilitli tutulduğu odadan kaçmıştı. Bir köye korku dolu anlar yaşatan Faras, hayatını kaybetti.

Kuduz hastası Suriyeli kilitli odadan kaçıp bir köye korku salmıştı! Hayatını kaybetti

Suriye’nin Telabyad kentinde başıboş bir köpeğin saldırısı sonucu yaralanan Hasan Halil Faras'a kuduz teşhisi konulunca sınır komşusu olan Akçakale Devlet Hastanesine sevk edilmişti. Hastaneden kaçan daha sonra ise tekrar bulunan Faras, hayatını kaybetti.

HASTANEDEN KAÇMIŞTI

Suriye’nin Telabyad kentinde başıboş bir köpeğin saldırısı sonucu yaralanan Hasan Halil Faras'a kuduz t eşhisi konulunca sınır komşusu olan Akçakale Devlet Hastanesine sevk edilmişti. Burada bir odaya muhafaza için konulan genç, kilitli odanın kapısını açarak, hastanede bir kişinin cep telefonunu alıp kaçmıştı. Cep telefonu gasbedilen hasta yakının ihbarı üzerine hastane polisi, güvenlik kamerası incelemesinde cep telefonunu çalan kişinin kuduz teşhisi konulan Hasan Halil Faras, olduğunu tespit etmişti.

Akçakale Devlet Hastanesi’nden kaçan Faras'ı bulmak için polis ve sağlık ekipleri arama çalışması başlatmıştı. Kaçan Faras hastaneye 10 kilometre mesafedeki Dibat Mahallesi'nde boş tarlada bulunmuştu. Uzun bir sürenin ardından ikna edilen Faras, özel kıyafetli ekiplerce ambulansla Akçakale Devlet Hastanesine tekrar getirilip tedavi altına alınmıştı. Buradan da daha sonraŞanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi sevk edilmişti.Bugün öldüğü haberi geldi.