Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu Ankara’da Dostlar Konağı’na misafir oldu

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu Ankara’da bulunan seymenlik ve oyun havası geleneğini sürdürmeye devam eden Dostlar Konağı’nın misafiri oldu. Mumcu’ya Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ve Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı’nın yanında sanatçılar da eşlik etti.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, X hesabından yaptığı paylaşımda ziyaretle ilgili şu ifadeleri kullandı;

Ankara’mızın tarihi ve kültürel bir öneme sahip Seymenlik ve oyun havası geleneğini sürdürerek gelecek kuşaklara taşıyan bir köprü işlevi gören Dostlar Konağı’na misafir olduk.

Ankara denince akla Seymen kültürü ışığında gelişen halk oyunları gelir.

Vazgeçilmez ilkeleri mertlik, cömertlik, bilgelik ve yiğitlik olan Seymenlerin her bir figürü derin anlamlar taşıyan oyunları, geçmişten günümüze kadar samimi geleneklerini ve kahramanlıklarını nesilden nesile aktararak Ankara’ya özgü kadim kültürümüzü doğru bir şekilde yaşatmaya devam ediyor.

Son dönemlerde Ankara oyun havası geleneğinin dejenere edilmiş haliyle Ankara kültürüne ve ahlaki hayatımıza uymayan bir şekilde gündemi meşgul eden olumsuz algılara karşı kadim Seymen kültürümüzü korumaya devam edeceğiz.

Gerçek Ankara kültürünü sonuna kadar yaşatan Dostlar Konağı Kurucu Başkanı @serdardogan_efe ve “Grup Dostlar” ekibine sonsuz teşekkür ediyorum.