Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy deprem bölgesinde yaşadıklarını gözyaşlarıyla anlattı: "Herkes size bakıyor, siz güçsüz olursanız herkes çöker"

Depremin derinden etkilediği Malatya’da koordinatör bakan olarak görevlendirilen Mehmet Nuri Ersoy, yaşadıklarını bir belgeselde anlattı. Ersoy, “Oranın koordinatörü sizsiniz, herkes size bakıyor. Siz güçsüz olursanız herkes çöker. Dimdik, sert duruyorsunuz orada, gece kendi kendinize ağlıyorsunuz…” cümlelerini sarf ederken gözyaşlarına hakim olamadı.

Asrın felaketi olarak tarihte yer edinen 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde on binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Büyük yıkımın yaşandığı kentlerden biri de Malatya olmuştu. Kentte koordinatör bakan olarak görev alan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bölgede yaşadıklarını gazeteci Mahir Temur tarafından hazırlanan belgeselde anlattı.

Fragmanı yayınlanan belgeselde Bakan Ersoy'un duygu dolu konuşması dikkat çekti. Belgeselde, depremin ardından Malatya'ya atanan "Koordinatör Bakan" Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un gözyaşlarını tutamadığı sahneler yer aldı.

Bakan Ersoy, belgeseldeki konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy deprem bölgesinde yaşadıklarını gözyaşlarıyla anlattı: "Herkes size bakıyor, siz güçsüz olursanız herkes çöker" - Resim : 1

"FİLM SENARYOSU GİBİ"

“Dışarı çıktığınız zaman her yerde çığlık. Film senaryosu gibi. Patır patır binalar çöküyor. Arkanızı dönüyorsunuz orası dönüyor, insanlar kaçıyor. Oranın koordinatörü sizsiniz, herkes size bakıyor. Siz güçsüz olursanız herkes çöker. Dimdik, sert duruyorsunuz orada, gece kendi kendinize ağlıyorsunuz…”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin 1. yıl dönümünde Malatya'da şehir mezarlığını ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy deprem bölgesinde yaşadıklarını gözyaşlarıyla anlattı: "Herkes size bakıyor, siz güçsüz olursanız herkes çöker" - Resim : 2