Kültür Yolu Festivali Nevşehir’de kapılarını açtı! Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı tv100'de açıkladı: Güneydoğu Anadolu Bölgesi için sürprizler yolda!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Kültür Yolu Festivali, Nevşehir’de başladı. 9 gün sürecek etkinlikte 40’tan fazla noktada 400’ü aşkın etkinlik ziyaretçilerle buluşacak. Festival, hem yerli hem yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı tv100 muhabiri Yunus Emre Demirkaya'ya yaptığı açıklamada detayları paylaşarak, Güneydoğu Anadolu Bölgesi için sürprizi açıkladı.
Nevşehir’de Kültür Yolu Festivali başladı. 9 gün sürecek festivalde 400’e yakın etkinlik ziyaretçilerle buluşacak.Bölgeye yerli yabancı binlerce turistin yoğun ilgisi var.Özellikle peribacaları üzerinden yapılan balon gezileri renkli görüntüler oluşturuyor.
40 NOKTA 400'DEN FAZLA ETKİNLİK
Bursa, Tranzon ve Van'ın ardından Nevşehir'de Kültür Yolu Festivali başladı. Bölgeye gelen onlarca turist sıcak hava balonuna binerek eşsiz manzaranın tadını çıkardı
Festival kapsamında buraya gelenlerin uğrak noktası Göreme. İnsanlar sıcak hava balonlarına binerek dakikalar içinde gökyüzüne yükseliyor.
Festivalde sadece doğa güzellikler değil, konserden sergiye varan pek çok etkinliğe yer verildi.Tarihi yapılarda oldukça dikkat çekti. Nevşehir'de tarihi Meryem Ana Kilisesi ziyaretçilerini bekliyor.
tv100 muhabiri Yunus Emre Demirkaya'ya açıklamalar yapan Festival Direktörü Selim Terzi, "Biz her sene şehirlere bir önceki yıldan daha özel işler getirmeye gayret ediyoruz.Çok güzel bir noktada şuanda Türkiye Kültür Yolu Festivali tamamı. Burada da 9 gün dolu dolu geçireceğiz." ifadelerini kullandı.
PABLO PİCASSO: YARATILIŞ HER ŞEYDİR SERGİSİ
9 gün sürecek festivalde 400 den fazla etkinlik olacak. Onlardan biri de Pablo Picasso'nun "Yaratılış Her Şeydir"sergisi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı ise, "Şuan da 40'dan fazla noktada 400 üstü etkinlikle tüm misafirlerimizi kültür sanatla buluşturmak için gayret içindeyiz. Bu gayretimizin de meyvelerini alıyoruz, otel doluluklarına bakıyoruz, oldukça iyi gidiyor. İç turizmde bir çok turun bu noktaya yapıldığını biliyoruz. Kültürü tanıtmak ve bunu sanatla bütünleşmiş bir şekilde turizm oluşturmak en önemli hedefimiz. Bu strateji doğrultusunda 5 yıldır yoğun çalışıyoruz. 2021 yılında bir noktayla başladık, 20 şehre yükselttik." İfadelerini kullandı.
GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İÇİN SÜRPRİZİ AÇIKLADI:YAKIN ZAMANDA BÖLGEYİ ÖZEL ETKİNLİKLER BEKLİYOR
Yazgı açıklamasına "Doğu ve Güneydoğu Anadolu için çok güzel bir projemiz var.Diyarbakır'da, Van'da, Şanlıurfa'da kültür yolu etkinliğimizi planlamamızın nedeni de buydu. Buraları ağıtla, gözyaşıyla, silahla değil; zılgıtla, halayla, türkülerle, tiyatrosuyla, piyanosuyla, operasyla, kültür sanatla barış içinde tebessümle anılmasını talep ediyoruz." sözleriyle devam etti.