Kumsaldaki delikleri gördü, üzerine elindeki poşetin içinden kilolarca tuz döktü. Ardından deliklerden tek tek çıkanları görenler gözlerine inanamadı

Kumsaldaki delikleri gören adam, elindeki poşetin içinden üzerine kilolarca tuz döktü. Hemen ardından deliklerden tek tek çıkan canlıları görenler gözlerine inanamadı.

Kumsala giden adam, kumun üzerindeki delikleri görünce elindeki poşetin içinden kilolarca tuz döktü. Hemen ardından deliklerden tek tek çıkan canlıları eliyle yakalayıp çıkardı ve kumun üzerine bıraktı. Kumdan çıkan canlıları görenler gözlerine inanamadı.

Kumsaldaki delikleri gördü, üzerine elindeki poşetin içinden kilolarca tuz döktü. Ardından deliklerden tek tek çıkanları görenler gözlerine inanamadı - Resim : 1

TECRÜBELİ AVCILAR FARK EDİYOR

Sülünez, çakıya benzer bir görünüme sahip olduğu için 'çakı midyesi' ismiyle de bilinir. Ülkemizde yalnızca balık avı için kullanılan sülünez, Japonya gibi bazı ülkelerde çok değerlidir ve afiyetle yenir. Gri ve sarı renkli bir kabuğu vardır. Ebatları ise 8-10 cm arasında değişir. Eti ise beyaz renklidir. Özellikle dip balıklarının en sevdiği canlı yemdir. Sülünez, sığ sularda ve kumluk yerlerde bulunur. Ülkemizdeki denizlerde de bolca bulunan bir kabukludur. Kendini kuma gömerek gizlenen bu canlı, kum yüzeyinde tepecikler bıraktığı için tecrübeli avcılar tarafından fark edilir. Avcılar kumun üzerine su ve tuz dökerek sülünezin çıkmasını sağlar. Veya uzun kalın bir çubuğu kuma daldırarak, kumla birlikte çıkarabilir.