Künefeye korona darbesi

Künefeciler, koronavirüs salgını sürecinde satışlardaki düşüşün yüzde 80'lerini bulduğunu dile getirdi.

Künefeye korona darbesi

Hatay’da yılda ortalama 250 bin porsiyon künefe satan künefeciler, bu yıl korona virüs dolayısı ile 50 bin porsiyon satabildi.

Antakya künefesi, her yıl yüz binlerce porsiyon satılırken, bu yıl yüzde 80 düşüş yaşayarak, beklentilerin altında kaldı. Künefeciler Derneği (KÜNDER) Başkan Vekili Ragıp Bekfilavioğlu künefenin ayakta yenebilecek bir tatlı olmadığı için, yapılan kısıtlamalar dolayısı ile ayda 20 bin porsiyon satılırken, bu yıl 3-4 bin porsiyona kadar düştüğünü söyledi.

Künefeciler Derneği (KÜNDER) Başkan Vekili Ragıp Bekfilavioğlu künefe genel ihtiyaç değil, ayakta yenilecek bir tatlı olmadığı için düşüş yaşadıklarını belirterek “Hatay genelinde ayda 20 bin porsiyona yakın künefe satılırken bu 3-4 bin porsiyona kadar düştü. Çünkü künefe genel ihtiyaç değil, ayakta yenilecek bir tatlı değil. Şerbetli tatlı olduğu için insanların illa oturması gerekiyor. Yetkililere de söylemiştik, Hatay’a gelen yabancı turistlere hitap edemiyoruz, bir masa, iki masa izin verilse iyi olacak. Zaten masalarımız 10 masadan 4'e düşmüştü. Bu dört masa değil de 2 masa olsa gelen misafirlere iyi şekilde ağırlayalım. Alıp paket şeklinde künefe yenmiyor” dedi.

Kargo ile yurt içine gönderim yaptıklarını belirten Bekfilavioğlu, “Kargo ile yurt içine gönderiyoruz. Onunla ilgili bir düşümüz yok. Sadece yerel müşterimizi ve dışarıdan gelen misafirlerimizi ağırlayamıyoruz. Tek sıkıntımız bu. Yani yıllık 250 bin porsiyonken yüzde seksen düştü işimiz. Fast food yemekçilerinde fazla bir etkilenme olmadı ama tatlıcı ve lokantacılarda, sulu yemeklerde düşüş oldu” diye konuştu.