Kurak geçen 2023 yazının ardından Aydın yağmura doydu

Türkiye'nin Ege Bölgesi'nde yer alan Aydın, kurak ve yağışsız geçen yaz mevsiminin ardından Kasım ayında yağmura doydu. Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden birisi olan ve sıcak iklimi ile tanınan Aydın Kasım ayında 138,8 kilogram yağış aldı.

Kurak geçen 2023 yazının ardından Aydın yağmura doydu

Türkiye'nin önemli turizim merkezlerinden birisi olan ve sıcak iklimi ile bilinen Aydın Kasım ayında yağmura doydu. Kurak geçen 2023 yazının ardından il genelinde etkili olan yağmurlar adeta ilaç gibi geldi. 

Uzun yıllar ortalamasına göre Kasım ayında 92,6 kilogram yağış alan Aydın’da Kasım ayı ortalaması 138,8 kilograma ulaştı. Yağışların devam ettiği Aydın’da son 24 saat içerisinde Germencik’te metrekareye 117 kilogram yağmur yağdı.

BARAJLARA İLAÇ GİBİ GELDİ

Küresel ısınma ve kuraklığın etkisi ve endişesinin her geçen gün artarak devam ettiği Türkiye’de kış mevsimi ile birlikte sevindiren yağışlar gerçekleşmeye başladı. Son yıllardaki kuraklık nedeniyle barajlardaki su seviyesinin oldukça düştüğü Aydın’da Kasım ayı yağışları sevindirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Aydın’da metrekareye ortalama 138.8 kilogram yağış düştü. Uzun yıllar ortalamasına göre ekim aylarında metrekareye 39,7 kilogram yağış alan Aydın’da bu yıl Ekim ayında gerçekleşen yağış miktarı 6.2 kilogramda kalmıştı.

 

Kurak geçen 2023 yazının ardından Aydın yağmura doydu - Resim : 1

GERMENCİK EN ÇOK YAĞIŞ ALAN İLÇE OLDU

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre, çoğunluğu gece olmak üzere son 24 saat içerisinde Germencik’e 117 kilogram, İncirliova’ya 114 kilogram, Güzelçamlı’ya 58,4 kilogram, Söke’ye 50,8 kilogram, Efeler’e 25.2 kilogram yağış düştü.

Yağışların bugün saat 18:00’e kadar devam edeceği, hafta sonu Aydın ilinde yağış beklenmediği pazartesi günü öğleden sonra yağışların tekrar başlayacağı belirtildi.

 

Kurak geçen 2023 yazının ardından Aydın yağmura doydu - Resim : 2