Kuran-ı Kerim’i yırtıp yakmışlardı: 10 ay hapis cezasına çarptırıldı

İzmir’de, Kuran-ı Kerim’i yırtıp, ateşe vererek, o anları sosyal medyada paylaşan sanık yargılandığı davada 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Kuran-ı Kerim’i yırtıp yakmışlardı: 10 ay hapis cezasına çarptırıldı

İzmir’de 26 Eylül 2022 tarihinde, bir evde içki içen kişi, Kur'an-ı Kerim'i yırtıp ateşe verdi. Karşısındaki kişi de o anları cep telefonu kamerası ile kaydetti. Görüntüler, sosyal medyadan paylaşılınca tepki çekti. Görüntülerde şüphelilerin İslam'a ve Müslümanlara yönelik hakaretleri de yer aldı. Şikayetler sonrası İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çalışma başlattı. Kuran'ı yırtan kişinin B.Ç., görüntüyü çeken kişinin ise M.A.D. olduğu belirlendi. B.C.Ç. ve M.A.D., Çiğli'deki evlerine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildikleri savcılıkta olayı hatırlamadıklarını söyledi.

Kuran-ı Kerim’i yırtıp yakmışlardı: 10 ay hapis cezasına çarptırıldı - Resim : 1

10 AY HAPİS VE ERTELEME

Yargılama süresinde B.C.Ç. hayatını kaybetti. Dosyanın tek sanığı M.A.D.'nin yargılandığı davada karar açıklandı. M.A.D. son sözünde, “Tek yaptığım, rahmetli arkadaşımı videoya çekmekti. Sosyal medyadan paylaşacağını bilmiyordum. Beraatimi istiyorum" dedi.
Mahkeme, sanık M.A.D.’yi ‘yayın yoluyla halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama’ iyi hal indirimiyle 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, hükmün açıklanmasının bırakılmasına karar verdi. B.C.Ç.’nin davası ise düştü.