Kurban Bayramı ikramiyesine zam yolda! Emeklilerin merakla beklediği haberi SGK duyuracak... Tarih netleşmeye başladı

Emekli ikramiyelerinin ne zaman hesaplara yatacağı konusu milyonlarca vatandaş tarafından merakla takip ediliyor. Tarih SGK tarafından belirlenen bir takvime göre açıklanacaktır. Genellikle ödemeler, bayramdan birkaç gün önce başlamaktadır.

Kurban Bayramı ikramiyesine zam yolda! Emeklilerin merakla beklediği haberi SGK duyuracak... Tarih netleşmeye başladı

Emekli ikramiyelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağı ve ödeme tarihlerini öğrenmek için SGK'nın resmi internet sitesini takip etmeniz önerilir. Ayrıca, SGK'nın müşteri hizmetleri hattından da bilgi alabilirsiniz. Peki bayram ikramiyesi 3.000 TL mi oldu 2023? Emekli ikramiyeleri ne zaman, hangi gün yatacak 2023?

Haziran ayının gelmesiyle birlikte bayram ikramiye ödemeleri için araştırmalar hız kazandı. EYT'liler Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyesi için hak sahibi olduklarından bu ödemeleri maaşları bağlanınca hesaplarında görecek.

2023 BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklama sonrasında, zamlı bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarihler belli olmuştu.

Buna göre; Kurban Bayramı ikramiyesi yine bayram öncesi Haziran ayı içerisinde emekli vatandaşların hesaplarına yatırılacak. İkramiyelerin bayramdan 1 hafta önce hesaplara yatırılması bekleniyor.

EYT'LİLER İKRAMİYE ALACAK MI?

Mart ayında emeklilik başvurusunu yapmış ama henüz işlemleri tamamlanmamış EYT'liler Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyesi için hak sahibi olduklarından bu ödemeleri maaşları bağlanınca hesaplarında görecek.

Nisan ayından sonra emeklilik başvurusu yapan EYT'liler ise sadece Kurban Bayramı ikramiyesi alacak.