Kurban Bayramı ne zaman başlıyor? Kurban Bayramında 9 gün tatil olacak mı? Bayram tatili ne zaman başlayıp ne zaman bitecek?

Türkiye'de yaşayan vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri Kurban Bayramı'nın ne zaman olduğu. Diyanet İşleri Başkanlığı yayımladığı Dini Günler Takvimi ile bu sorulara cevap verdi. Takvime göre Kurban Bayramı bu yıl Haziran ayına denk geliyor. Bir başka merak konusu ise Kurban Bayramı tarihleri ve tatil günleri. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son açıklamasında bayram tatilinin uzatıldığını ilan etmişti. İşte 2023 Kurban Bayramı tarihleri ve tatil günleri...

Kurban Bayramı ne zaman başlıyor? Kurban Bayramında 9 gün tatil olacak mı? Bayram tatili ne zaman başlayıp ne zaman bitecek?

Türkiyede yaşayan müslümanlar yılda iki farklı dini bayram kutluyor. Ramazan Bayramı'ndan 3 ay sonra gelen Kurban Bayramı'na sayılı gün kaldı. Kurban Bayramı'nı tatil fırsatı olarak gören çalışan kesim ise izinlerini ayarlamak ve tatil planı yapmak için Kurban Bayramı tarihlerine odaklanmış durumda. İşte, 2023 Kurban Bayramı tarihi...

2023 YILI KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı tarihlerini araştıranlar için en iyi kaynak Diyanet İşleri Başkanlının yayımladığı dini takvimdir. Kurban Bayramı tatili bu takvim yayımlandıktan sonra netleşiyor. sonrasında belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlının takvimine göre; Kurban Bayramı'nın 1. günü bu yıl 28 Haziran'da başlayacak. Bayram, 1 Temmuz Cumartesi akşamı bitecek.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

2023 Kurban Bayramı tatilinin bu yıl kaç gün olacağı, tatil planı yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri.

2023 Kurban Bayramı bu yıl 28 Haziran Çarşamba gününe denk geliyor. 26 Haziran Pazartesi ve 27 Haziran Salı günü de hükümet tarafından tatil ilan edildiği için bayram tatili hafta sonu tatilleriyle beraber toplamda 9 gün olacak.

2023 KURBAN BAYRAMI TAKVİMİ

  • Kurban Bayramı Arifesi- 27 Haziran Salı
  • Kurban Bayramı 1. Gün - 28 Haziran Çarşamba
  • Kurban Bayramı 2.Gün- 29 Haziran Perşembe
  • Kurban Bayramı 3.Gün- 30 Haziran Cuma
  • Kurban Bayramı 4. Gün- 1 Temmuz Cumartesi

 

KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN OLDU MU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili tüm merakları giderdi. Yaptığı açıklamada, "26-27 Haziran günlerini idari izin ilan etme kararı aldık. Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak." dedi.

AREFE GÜNÜ YARIM GÜN MÜ?

Her yıl Arefe Günü yarım gün olarak değerlendirilir. İşçi ve işverende kendilerini ona göre ayarlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılması Arefe Günününde tam gün tatil olmasını sağladı.