Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı? Arefe günü ve bayramda AVM'ler kaça kadar açık? 2022 Kurban Bayramı'nda AVM'ler kaçta açılıyor?

Kurban Bayramı yarın 9 Temmuz 2022 Cumartesi günü başlıyor. 8 Temmuz 2022 Cuma günü yani bugün ise Arefe günü. AVM'lerde işi olanlar ya da bayramda AVM gezisi yapmak isteyenler Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı? sorusuna yanıt arıyor. 4 gün sürecek olan Kurban Bayramı tatilinde resmi kurumların kapalı olduğu biliniyor. Arefe günü ve bayramda AVM'ler kaça kadar açık? Ramazan Bayramı'nda AVM'ler açıktı fakat saat 12:00 gibi açılmıştı. Peki, 2022 Kurban Bayramı'nda AVM'ler kaçta açılıyor?

Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı? Arefe günü ve bayramda AVM'ler kaça kadar açık? 2022 Kurban Bayramı'nda  AVM'ler kaçta açılıyor?

Müslüman aleminin mübarek bayramlarından biri olan Kurban Bayramı geldi çattı. Vatandaşların kimisi memleketine gidecek, kimi ise yaşadığı şehirde bayram tatili yapacak. Bazı vatandaşlar, alış veriş merkezlerine gidip alışveriş yapmka, yemek yemek, çocuklarıyla eğlenmek isteyecekler. Peki, Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı? Resmi bayramlarda ve dini bayramlarda resmi kurumların kapalı olduğu bilinmekte. Geçtiğimiz sene normalleşme adı altında bazı AVM'ler bayramda da hizmt vermeye devam etmişti. Bu sene için ise ihtiyaçlarını karşılamak ya da gezmek isteyenler ise "Arefe günü ve bayramda AVM'ler kaça kadar açık?" sorusuna yanıt aramaya koyuldu. Toplam 9 güne çıkarılan 2022 Kurban Bayramı'nda AVM'ler kaçta açılıyor? İşte detaylar...

KURBAN BAYRAMI'NDA AVM'LER AÇIK MI?

Geçtiğimiz hafta Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 günlük Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldığını duyurmuştu. Bu açıklamanın üzerine vatandaşlar en çok, bankalar, postaneler, hastaneler, eczaneler bayramda açık mı sorusuna yanıt ararken, özellikle Kurban Bayramı'nda Alış Veriş Merkezleri'nde işi olan ya da vakit geçirmek isteyenler ise "Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı?" sorusunu arattı.

Kurban Bayramı 2022 yılı için 9-12 Temmuz tarihlerinde kutlanacak. Fakat bayram tatili 9 güğne uzatıldı yani 17 Temmuz'a kadar Kurban tatili uzamş oldu. Bu süre zarfında birçok vatandaşın aklına AVM'lerin açık olup olmayacağı takıldı. Geçtiğimiz yıl, normalleşme sürecinden ötürü AVM'ler bayramda da açıktı. Peki, 2022 Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık olacak mı?

AREFE GÜNÜ VE BAYRAMDA AVM'LER KAÇA KADAR AÇIK?

Resmi kurumların kapalı olacağı Kurban Bayramı tatilinde, AVM'lerin açık olup olmayacağı, ya da kaçta açılıp kaçta kapanacağı konusunda henüz resmi bir açıklma gelmedi. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda AVM'ler saat 12:00 gibi açılmıştı. Fakat bu sene AVM'lerin Kurban Bayramı'nda çalışma saatleri ile ilgili henüz bir şey bilinmiyor.

Kurban Bayramı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ve ardından gelen hafta sonu ile birleştirilerek 9 güne uzatıldı. Bu süre zarfınca vatandaşlar, birçok kurumun, kafenin, restoranın belirli saatlerde kapalı olduğunu görecek. AVM'ler geçtiğimzi Ramazan Bayramı'nda saat 12:00 gibi açılmıştı. AVM'lerin yanı sıra bazı kafe ve restoranlar da öğleden sonra açılmıştı. Peki, Arefe günü ve bayramda AVM'ler kaça kadar açık? AVM'lerin arefe günü ve bayramda kaça kadar açık olacağına dair henüz bir açıklama yapılmadı. 

2022 KURBAN BAYRAMI'NDA AVM'LER KAÇTA AÇILIYOR?

AVM'lerde faaliyet gösteren mağazalar, kafeler, restoranlar, sinemalar vs. ne zaman açılacağı, Kurban Bayramı boyunca açık olup olmayacağı veya kaçta açılıp kaçta kapanacağı konusunda açıklama gelmedi. Açıklama yapıldığı takdirde haberimizde yer vereceğiz.