Kurban Bayramı'nda çevre kirliliğinin önlenmesi için tedbirler alındı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kurban Bayramı süresince kurban satış ve kesim yerlerinde çevre kirliliğine neden olabilecek faaliyetlere karşı toplum ve çevre sağlığının olumsuz etkilenmemesi için ilgili yönetmelik uyarınca bir dizi tedbirler aldı.

Kurban Bayramı'nda çevre kirliliğinin önlenmesi için tedbirler alındı!

Çevre Bakanlığı, Kurban Bayramı süresince çevre kirliliğini önlemek için tedbirler aldı. Bakanlık denetim ekipleri bayram boyunca satış ve kesim yerlerini denetleyecek.

Kurban kesimi sonrası atıkların çevre kirliliği oluşturmaması için alınan önlemler kapsamında, atıklar sızdırmaz, dayanıklı ve yüksek yoğunluklu siyah polietilen torbalara torba hacminin üçte ikisinden fazlasını geçmeyecek şekilde konulacak. Torbalar, ağzı iyice kapatılıp bağlanarak belediye temizlik ekiplerine teslim edilecek.

Parklar, cadde ve sokakları kullanarak kurban kesen veya kan, atık ve iç organları bu alanlarda bırakan kişilere yasal yaptırım uygulanacak.

Ayrıca, umuma açık parklar, bahçeler, caddeler, sokaklar ve meydanlar gibi yerlerde kurban satışı veya kesimi yapmak ya da uygun önlemleri almadan faaliyet göstermek Çevre Kanunu’nun 20. maddesi gereğince 3.036 TL idari para cezasına tabi tutulacak.

Kurban kesim yerlerinde kurallara uymayan ve kurban atıklarını toprağa bırakan tesislere ise toplu kesimlerde 293.188 TL, konutlarda ise 7.283 TL idari para cezası verilecektir.