Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak?

Kurban Bayramı'nda hava, çöl sıcakları olarak bilinen eyyam-ı bahur sıcaklıklarının etkisi altında olacak. Sınırlı yerel yağışlar dışında yurt genelinde yağış beklenmiyor. Peki Ankara, İstanbul ve İzmir'de bayramda hava nasıl olacak?

Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak?

Bayramda İstanbul'da hava nasıl olacak?

Bayram boyunca İstanbul'da az bulutlu bir hava hakim olacak. Bayram birinci günü 31 derece sıcaklık beklenin İstanbul'da bayramın diğer günlerinde havanın 30 derece olması bekleniyor. Nem oranı ise yüzde 45-60 arasında olacak. 

Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak? - Resim : 1

Bayramda Ankara'da hava nasıl olacak?

Ankara'da bayramın ilk iki günü hava sıcaklıkları az bulutlu ve 31-32 civarında olması bekleniyor. Ancak bayramın son iki günü ise Ankara'da sıcaklıklar artarak. Bayramın üçüncü günü 35 derecelik bir sıcaklık beklenen Ankara'da bayramın dördüncü günü sıcaklıklar 37 dereceye kadar çıkacak. 

Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak? - Resim : 2

İzmir'da bayramda hava nasıl olacak?

İzmir Kurban Bayramı'nı sıcak havada geçirecek.  Bayramın ilk günü 38 derece olan sıcaklık ikinci günü 39 dereceyi bulacak. Bayramın üçüncü gününü 38 derece sıcaklıkta geçirmesi beklenen kentte hava bayramın son günü 35 dereceyi görerek bir iki derece serinleyecek.

Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak? - Resim : 3

Meteoroloji Mühendisi Prof. Dr. Hüseyin Toros bayram boyunca sınırlı kesimler dışında yurt genelinde yağış beklenmediği söyledi. Ülke genelinde ise çöl sıcakları olarak bilinen eyyam-ı bahur sıcaklarının etkili olmaya devam etmesi bekleniyor.

 Sıcaklara karşı önlem alınması gerektiğine dikkati çeken Toros, şunları kaydetti:

"Kuzey Afrika ve Arap yarımadasında çöl bölgeleri aşırı ısındı ve oralardaki sıcak hava ülkemize kadar geliyor. Ülkemizdeki meteorolojik durum sebebiyle de güneş ışınımı fazla geliyor. Uzun süren eyyam-ı bahur sebebiyle birçok tehlike de bizleri bekliyor. Yaşlılar, çocuklar, hamileler ve hasta olanların olumsuz etkilenme riski yüksek. Aynı olumsuzluk hayvanlar içinde geçerli. Bitkilerin de su ihtiyacı artacaktır. Suyun sürdürülebilirliği ve gıda güvenliği için suyun idareli ve sulama tekniğine uygun kullanılması son derece önemlidir." ifadelerini kullandı.

Toros, Kurban Bayramı boyunca bazı bölgelerde görülebilecek yerel yağışlar hariç genel olarak tüm Türkiye'de yağışsız bir dönemin beklendiğini belirtti.

Eyyam-ı bahur günlerinde çevresel zararların da daha fazla olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Hüseyin Toros, aşırı sıcakların orman yangınları oluşma riskini arttırdığını, demir yollarında ve kara yollarında bozulma meydana getirdiğini anlattı.