Kurda kayıp endişesi yükseldi! Euro 9,30 bandının üzerine çıktı! Beyaz Saray...

Kurda son durum! Euro bugün kaç para? 9 Ekim Perşembe piyasalardan son dakika gelişmeleri...

Kurda kayıp endişesi yükseldi! Euro 9,30 bandının üzerine çıktı! Beyaz Saray...

ABD Başkanı Donald Trump'tan gelen şoke edici açıklamalarla dolar 7,95 TL, euro 9,35 TL seviyelerine yükseldi.

Beyaz Saray’ın yeniden geniş kapsamlı bir teşvik paketine açık olduğunun sinyalini vermesi ile birlikte satış baskılarına maruz kalan ve 93,70 seviyesi üzerinden 93,40 seviyesine doğru düşüşe geçen dolar endeksi ise bu sabah saatlerinde 93,43 seviyesinde hareket ediyor.

Trump Covid-19 nedeniyle hastaneye kaldırıldığında bile mali teşvik anlaşması beklentisi, finans piyasalarını desteklemişti. Bu umudu öldüren Trump, Kasım seçimleri öncesinde yatırımcılara, dayanmak için güçlü bir sebep veriyor. Bir iki hafta içinde fikrini değiştirmesi her zaman olası ancak şimdilik hisse senetleri ile dövizlerde ek kayıplar bekliyoruz. Bu açıklama, USD/JPY için 50 günlük basit hareketli ortalamada (SMA) bir zirveyi teyit edebilir, o da yaklaşık 105,75. Bununla beraber Amerikan doları, güvenli liman talebi görerek diğer tüm majörler karşısında artış yaşadı.

İşsiz Amerikalılar ve zorluk çeken işletmeler, en erken Aralık ayına kadar hiçbir yardım alamayacak. 

Uzmanlar, Türk lirasındaki değer kaybının birkaç güne sakinleşmesi durumunda bile Kasım ayı ABD seçim sonucu ile yükselmeye devam edeceğine dikkat çekiyor.