Jigolo olma vaadiyle binlerce lira dolandırdılar!

Kurdukları internet siteleriyle, jigolo olmak isteyen 13 bin kişiyi dolandıran 6’sı kadın 8 kişi gözaltına alındı.

Jigolo olma vaadiyle binlerce lira dolandırdılar!

İstanbul'da Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri aldıkları bir ihbar üzerine dolandırıcılık yapıldığı belirtilen iki ofisi bastı. Ofislerdeki 6’sı kadın 8 kişi gözaltına alındı. El konulan 8 dizüstü bilgisayar, 26 cep telefonu, 18 SIM kart ve hafıza kartları incelendi. İki ofisin de çağrı merkezi olarak kullanıldığı ve dolandırıcılığın internet üzerinden yapıldığı anlaşılınca soruşturmayı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri devraldı.

Siber polisinin tespitlerine göre, dolandırıcılık ağı şöyle çalışıyordu: Çete ilk olarak kurdukları internet siteleri aracılığıyla jigololuktan para kazanmak isteyenleri ağına düşürdü. Her arayandan 500 lira kayıt parasının yanı sıra fiziksel özellikleri, iş ve hobileri öğrenildi. Bunlar rumuzlanarak internet sitesindeki ilanlarda yayınlandı. Sonra planın ikinci aşaması devreye girdi.

Jigolo adayını arayan çete üyesi kadın, “İnternetteki profilinizi zengin bir kadın beğendi. Görüşmenin sağlanabilmesi için aracılık ücreti ödemeniz gerekiyor” dedi. Bu aşamada istenecek para bin ila 2 bin lira arasında değişti. Jigolo adayı parayı yatırdıktan sonra bir daha da kendisini arayıp soran olmadı.

Çetenin bilgisayarlarını inceleyen polisler, 13 bin kişinin kişisel bilgilerini buldu. Çetenin çok sayıda kişiyi mağdur ettiği ancak bu kişilerin utandıkları için suç duyurusunda bulunamadıkları, şikâyetlerini farklı isimler kullanarak internet sitelerinde dile getirdikleri belirlendi.

Kaynak: Hürriyet