Kurtlar, sürüleri içindeki bir gruba aniden saldırıya geçti… Amaçları öldürmek değil çok daha zekice

Kendi aralarında 3 basamağı olan kurtların en üst basamağı alfa, ikinci basamağı beta, üçüncü basamağı ise omega olarak adlandırılır. Kayda geçen bir videoda alfa ve beta kurtlar sürünün en düşük basamağı olan omega kurtlara yönelik saldırıya geçti. Son derece akıllı olan hayvanların amacının ise omega kurtları öldürmek değil, onlara sadece yerini bildirmek olduğu açıklandı. Bu yöntemi duyan insanlık ise hayvanların zekasına adeta hayran kaldı.

Doğada yaşayan her hayvanın ekolojik dengeyi koruma yöntemleri oldukça farklıdır. Kurtlar ise kendi aralarında hiyerarşik bir düzen oluşturarak kendi dengelerini korur. Bu düzende alfa kurtlar ilk sırada, beta kurtlar ikinci sırada, omega kurtlar ise üçüncü sırada yer alır.

TEK AMAÇ YERLERİNİ BİLDİRMEK

Bir belgeselin karesinde ise alfa ve beta kurtların omega grubuna saldırdığı görüldü. Yapılan açıklamaya göre ise bu saldırıların amacı omega kurtları öldürmek değil, onlara sadece yerini bildirmek olduğu ifade edildi. Çünkü kurt gibi hayvanların sürülerinde, her bir bireyin katkısına ihtiyaç duyulur. Oldukça zeki ve stratejik olan bu yöntemi duyan insanlar ise kurtların zekasına adeta hayran kaldı.