Kuru Otlar Üstüne 12 Temmuz'da vizyonda: Türkçe afişleri çıktı

Merve Dizdar'ın Cannes Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazandığı Kuru Otlar Üstüne filminin Türkçe afişleri vizyona girmesine kısa süre kala paylaşıldı.

Kuru Otlar Üstüne 12 Temmuz'da vizyonda: Türkçe afişleri çıktı

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın, 76. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışan, başrollerini Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar ve Musab Ekici’nin paylaştığı son filmi "Kuru Otlar Üstüne"nin Türkçe afişleri yayınlandı.

Filmdeki performansıyla Merve Dizdar, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’ne layık görüldü ve Türkiye'de bu ödülü kazanan ilk isim oldu.

Kuru Otlar Üstüne 12 Temmuz'da vizyonda: Türkçe afişleri çıktı - Resim : 1

Türkiye'deki vizyon tarihi henüz belli olmayan film, İstanbul'a atanmayı umarken Anadolu'nun ücra bir köyünde zorunlu hizmetinin dördüncü yılını bitiren genç öğretmen Samet'in hikayesini anlatıyor. Samet, meslektaşı Kenan'la birlikte iki kız öğrenci tarafından taciz edilmekle suçlanınca, içine düştüğü çetin hayattan kurtulma umudunu tamamen kaybeder. Ancak kendisi de öğretmen olan Nuray ile tanışması, bu endişesini yenmesine yardımcı olabilir.

Kuru Otlar Üstüne 12 Temmuz'da vizyonda: Türkçe afişleri çıktı - Resim : 2

Filmin senaryosunu Nuri Bilge Ceylan, Ebru Ceylan ve Akın Aksu ile birlikte kaleme aldı. Akın Aksu, Ceylan'ın bir önceki filmi "Ahlat Ağacı"nın senaryo ekibinde de yer almıştı.

FİLM 12 TEMMUZ'DA VİZYONA GİRECEK

Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği "Kuru Otlar Üstüne" filmi, 12 Temmuz 2023'te sinemalarda vizyona giriyor. (NTV)