Kuru Otlar Üstüne filminde yaşanan telif krizi tatlıya bağlandı! Nuri Bilge Ceylan, Ferhat Göçer'den özür diledi

"Kuru Otlar Üstüne" filminde Ferhat Göçer'in "Son Aşkım" adlı şarkısını izin almadan kullanıldığının ortaya çıkmasının ardından Nuri Bilge Ceylan ve şirketi ünlü şarkıcıdan özür diledi. Şirket genel müdürü Barış Yıldırım, "Sevilen bir parçanız kullanıldı, izin konusu gözden kaçmış. Olmaması gereken bir şey. Aslında telife şahsi olarak da yaptığımız filmlerde önem veriyoruz, önlemimizi alıyoruz. Burada hepimizin gözünden kaçan bir hata oldu. Hoca üzüntü ve özürlerini iletmemi istedi" dedi.

Kuru Otlar Üstüne filminde yaşanan telif krizi tatlıya bağlandı! Nuri Bilge Ceylan, Ferhat Göçer'den özür diledi

Ödüllü film, Kuru Otlar Üstüne'de Ferhat Göçer'in "Son Aşkım" adlı şarkısını izin almadan kullanıldığının ortaya çıkmasının ardından Nuri Bilge Ceylan ve şirketi ünlü şarkıcıdan özür diledi.

Kuru Otlar Üstüne filminde yaşanan telif krizi tatlıya bağlandı! Nuri Bilge Ceylan, Ferhat Göçer'den özür diledi - Resim : 1

Nuri Bilge Ceylan'ın şirketinin müdürü, Ferhat Göçer'i aradı. Ünlü şarkıcı klip çekimi için yurt dışında olduğu için Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) Genel Sekreteri Av. Dr. Barış Şensoy'a ulaşıldı.

"HOCA ÜZÜNTÜ VE ÖZRÜNÜ İLETMEMİ İSTEDİ"

Şirket genel müdürü Barış Yıldırım, "Sevilen bir parçanız kullanıldı, izin konusu gözden kaçmış. Olmaması gereken bir şey. Aslında telife şahsi olarak da yaptığımız filmlerde önem veriyoruz, önlemimizi alıyoruz. Burada hepimizin gözünden kaçan bir hata oldu. Hoca üzüntü ve özürlerini iletmemi istedi. Özür diliyor ve size de bu hassasiyeti gösterdiğiniz için ayrıca teşekkür ediyoruz. Bizlerde bu hassasiyete karşılık veremediğimiz için ayrıca kusura bakmayın. Siz bunu deklare etmeden bizim size ulaşmamız gerekiyordu. Çok teşekkür ederiz ilgilinize ve hoşgörünüze" dedi.

Kuru Otlar Üstüne filminde yaşanan telif krizi tatlıya bağlandı! Nuri Bilge Ceylan, Ferhat Göçer'den özür diledi - Resim : 2

Öte yandan Ferhat Göçer'e Cannes Film Festivali davetinde bulunan Yıldırım, "Önümüzdeki ilk film galasında Cannes’da sizi ağırlayarak beraber izlemek isteriz" ifadelerini kullandı.

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın 76. Cannes Film Festivali’nde Merve Dizdar’a En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandıran filmi "Kuru Otlar Üstüne" geçtiğimiz yılın en çok konuşulan filmlerinden biri oldu.

Kuru Otlar Üstüne filminde yaşanan telif krizi tatlıya bağlandı! Nuri Bilge Ceylan, Ferhat Göçer'den özür diledi - Resim : 3

Ferhat Göçer sosyal medya hesabında "Bi telefon açsa seve seve verirdim zaten" paylaşımında bulunmuştu.

Kuru Otlar Üstüne filminde yaşanan telif krizi tatlıya bağlandı! Nuri Bilge Ceylan, Ferhat Göçer'den özür diledi - Resim : 4

Kararını değiştiren Göçer sosyal medya hesabında yeni bir paylaşım yaparak, 

"Ya da diyorum ki bu zalım telefon açmazsa… Açalım davayı… Kazandığım paranın hepsini burdan 100 dolar 100 dolar size dağıtayım, yiyelim beraber… Sordum avukatlara… En az 10.000 dolar alırsın dediler…." ifadelerine de yer vermişti.