Kuruluş Osman ilk tanıtım videosu

Kuruluş Osman dizisinin ilk tanıtım videosu yayınlandı. Çekimlerine kısa süre önce başlanan dizinin baş rolünde Burak Özçivit rol alıyor. Diriliş Ertuğrul dizisinin ardından dizinin Diriliş Osman olarak yayınlanacağı bilgisi verilmişti ancak ismi Kuruluş Osman oldu.

Diriliş Ertuğrul dizisinin final yapmasının ardından duyurulan Diriliş Osman dizisinin adının Kuruluş Osman olduğu açıklandı. Dizinin yapımcısı Mehmet Bozdağ, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklama ile dizinin adının Kuruluş Osman olduğunu açıkladı.

Mehmet Bozdağ, Atv'de yayınlanacak dizinin ilk tanıtım videosunun da hazırlandığını belirterek, 21.30'da ilk tanıtım videosunun yayınlanacağının bilgisini verdi. Diriliş Ertuğrul dizisi ile reyting rekorları kıran Bozdağ'ın yine yapımcılığını üstlendiği dizinin başrolünde Burak Özçivit bulunuyor.

Kuruluş Osman dizisi oyuncuları

Burak Özçivit'in ardından diziye bazı oyuncuların katıldığı da açıklanmıştı. Tüm Türkiye'nin merakla beklediği Diriliş Osman dizisinde Şeyh Edebali’nin kızı Malhun Hatun’u Aslıhan Karalar canlandıracak.

Diriliş Osman dizisinde ilk olarak Burak Özçivit'in rol alacağı açıklanırken, ilk partnerinin Ragıp Savaş olduğu ortaya çıkmıştı. Ragıp Savaş dizide Dündar rolüne hayat verecek. Savaş'ın dizide rol alacağı binicilik eğitimleri almasıyla ortaya çıkmıştı. Ragıp Savaş'ın ardından belli olan isim ise Ayşegül Günay. Günay, dizide Osman beyin (Burak Özçivit) yengesi Zühre rolüne hayat verecek.

Kuruluş Osman ilk tanıtım videosu - Resim : 2
Ragıp Savaş, rolü nedeniyle binicilik eğitimleri almaya başlamıştı...

Aslıhan Karalar, yakında ekrana gelecek 'Kuruluş Osman' dizisinde Burak Özçivit’in partneri oldu. Oyuncu projede, Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş yıllarında yaşamış bir İslam ilahiyatçısı Şeyh Edebali’nin kızı Malhun Hatun’a hayat verecek. Aslıhan Karalar, rolü için tarih dersleri almaya da başladı.

Oyuncu, Riva’da gerçekleşen provalarda at binme, kılıç kullanma ve ok atma eğitimleri de görüyor. Yapım için ayrıca tüm kadın oyuncuların, yemek pişirme dersi de aldığı öğrenildi. Oyuncular haftanın dört günü çiftliğe giderek, çekimler başlayana kadar çalışmaya devam edecek.

Kuruluş Osman dizisi ne zaman başlayacak?

Kuruluş Osman dizisinin ilk sezonunun Kasım ayı gibi başlaması bekleniyor. Yapımcı şirket henüz açıklama yapmasa da, dizinin televizyonların yeni yayın dönemine başladığı ilk haftalarda yayınlanmaya başlanacağı ifade ediliyor.

Burak Özçivit kimdir?

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğrafçılık bölümünde okudu. Aslen Gazianteplidir. Kazım İşmen Lisesi’nden mezundur (2001). 2003 yılı Best Model of Turkey yarışmasında gelecek vadeden seçilmiştir. Yarışmadan sonra Uğurkan Erez Ajans ile çalışmaya başlamıştır. Şu anda ise mankenliği bırakmıştır.

Kuruluş Osman ilk tanıtım videosu - Resim : 4
Burak Özçivit uzun süredir Kuruluş Osman dizisindeki rolüne hazırlanıyor.

2005’te Best Model of Turkey yarışmasına yeniden katılmış ve Best Model of Turkey seçilmiştir. Buna bağlı olarak da Best Model of The World’e katılmış ve dünyanın en iyi ikinci mankeni seçilmiştir. Faruk Saraç, Abbate, Tween ve NetWork gibi markaların defileleri ve yurt dışı fuar defilelerinde görev almıştır. İlk oyunculuk deneyimini Eksi 18 dizisinde genç komiser Murat’ı canlandırarak yaşamıştır. Kasım 2007’de sinemalarda gösterime giren Musallat isimli sinema filminde rol almıştır.

Kanal D’de yayınlanan ve yönetmenliğini Kartal Tibet’in yaptığı Zoraki Koca adlı dizide oynamıştır. 2008 yaz aylarında ise Baba Ocağı adlı dizide Güven adlı karakteri canlandırmıştır. Daha sonra Gossip Girl’den esinlenilen Küçük Sırlar adlı dizide Çetin’i canlandırmıştır. 2011:2013 yılları arasında Muhteşem Yüzyıl dizisinde Malkoçoğlu karakterini canlandırmıştır. Malkoçoğlu filmi için hazırlıklara başlamıştır. 2013 yılında ise Reşat Nuri Güntekin’in aynı adlı romanından uyarlanan Çalıkuşu dizisinde Kamran rolünü canlandırmıştır.

Çalıkuşu’nda başrolü paylaştığı Fahriye Evcen’le yeniden, bir sinema filmi Aşk Sana Benzer ile beyaz perdeye dönmüştü. 2015 yılında başlayan ve 2017’de final yapan Kara Sevda dizisinde rol almaktaydı.

Oynadığı filmler

  • 2007 Musallat Suat
  • 2013 Zarafa Hasan (Türkçe Dublaj)
  • 2015 Aşk Sana Benzer Balıkçı Ali
  • 2016 Kardeşim Benim Hakan
  • 2017 Kardeşim Benim 2 Hakan

Oynadığı diziler

  • 2006 Eksi 18 Murat
  • 2007 Zoraki Koca Ömer Özpolat
  • 2008 Baba Ocağı Güven
  • 2010 İhanet Emir
  • 2010 Küçük Sırlar Çetin Ateşoğlu
  • 2011 Muhteşem Yüzyıl Malkoçoğlu Bali Bey
  • 2013 Çalıkuşu Kamran
  • 2015 Kara Sevda Kemal Soydere