Tarih verildi! Yeni düzenleme yolda...

Son dönem kurumsal yatırımcıların da ilgisiyle rekor talep alan yerli kripto para borsaları için düzenleme geliyor. Peki neler yapılacak? İşte konuya ilişkin son detaylar...

Tarih verildi! Yeni düzenleme yolda...

Koronavirüs salgını sürecinde kurumsal ve bireysel yatırımcının rekor ilgisiyle karşılaşan yerli kripto para borsaları için yeni düzenleme masada. Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, kripto para düzenlemesi hakkındaki açıklamasında düzenlemenin iki hafta içerisinde hazırlanacağını söyledi.

Son günlerde Thodex vurgununun binlerce yatırımcıyı mağdur etmesinin piyasalar üzerindeki etkisi devam ederken yerli borsaların içi boşalmaya başladı.

Yerli borsalara karşı oluşan bu güvensizlik ortamı, yetkilileri de harekete geçirdi. 

Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada kripto para borsalarına yeni bir düzenleme getirileceği ve bu düzenlemenin hali hazırda bitmek üzere olduğu vurgulandı.

Son olarak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem kripto para piyasalarına ilişkin düzenlemelerin en kısa sürede hayata geçirileceğini kaydetti. Ertem "Merkez Bankası'nın yaptığı ön düzenleme. Arkası gelecektir" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

Kripto para borsaları var. Belli denetim ve güvence vermeye yönelik olması gerekiyor. Platformlarla ilgili düzenleme yapılması lazım. Merkez Bankası, para yerine kullanılmasını yasakladı. Aracı kurumlardan para transferinin önüne geçti. Son olay da ortaya çıkarıyor ki, bunların sermaye yeterlilikleri, lisanslamaları olması lazım. MASAK, Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK), Merkez Bankası (TCMB) bunun üzerinde çalışıyor. Reform programımızda da var. Çalışmalar bittiğinde bunun hukuki bir üst yapısı olmuş olacak. Yatırımcılar belki böyle güvende olabilir.

Alış 63.216,00
Satış 63.216,01
Değişim 0,00
Son Değer 63.216,01
En yüksek 64.820,01
En düşük 62.851,00
Haftalık Değişim 0,00%
Haftalık En Düşük 0,00
Haftalık En Yüksek 0,00
Aylık Değişim 0,00%
Aylık En Düşük 0,00
Aylık En Yüksek 0,00