Deprem öncesi hareketlenen kuşlar videosu gerçek mi?

Kahramanmaraş depremleri ile çalışmalar sürerken, aynı zamanda internet üzerinden yapılan dezenformasyonla da mücadele ediliyor. Deprem felaketi öncesinde sosyal medyada yayılan bir videoda kuşların depremi önceden hissettiği belirtilmişti. Depremi hisseden kuşlar videosu ile ilgili o gerçek ortaya çıktı.

Deprem öncesi hareketlenen kuşlar videosu gerçek mi?

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yaşanan depremler sonrası Türkiye yasta! Deprem felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı giderek artıyor. Enkazdan gelecek iyi haberler beklenirken deprem bölgesinde adeta zamanla yarış sürdürülüyor. Anbean haberler ve gelişmeleri yakından takip ederken, bir yandan da sosyal medyadaki dezenformasyonla mücadele ediliyor.

DEPREM ÖNCESİ KUŞLAR VİDEOSU GERÇEK Mİ, KUŞLAR DEPREMİ HİSSEDER Mİ?

Sosyal medyada yayınlanan deprem öncesi kuşların hissettiği notu düşülen video bir andan gündem oldu. Deprem öncesinde kuşların hareketlendiği videonun gerçek olmadığı ortaya çıktı. Söz konusu videonun, sosyal medyada daha önce de Kiev’de karga sürüsünü gösterdiği iddiasıyla paylaşıldığı tespit edildi. 25.01.2023 tarihinde yayınlanan haberde Kargaların Kiev’i istila ettiği iddiasıyla sosyal medyada dolaşıma giren videonun ilk kaynağı tespit edilmişti. Söz konusu videonun "jayelledesignlab" isimli bir Instagram hesabı tarafından 20.01.2017'de paylaşıldığı, paylaşılan videonun konumu olarak 'ABD, Houston, Texas' yazıldığı belirlendi.