Kuşoğlu’nun ‘Kılıçdaroğlu’ çıkışı: CHP harekete geçti! İYİ Parti’den ilk açıklama… Saadet Partisi Kılıçdaroğlu’nun adaylığına nasıl bakıyor?

Ankara, CHP’li Bülent Kuşoğlu’nun açıklamalarını tartışıyor. “Kılıçdaroğlu dışında bir aday olarak masa dağılır” sözlerini altı masanın ortakları “Kişisel bir görüş” olarak yorumladı. Saadet Partisi, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına kapıyı kapatmadı ancak kendi düşündükleri bir isim de olduğunun sinyalini verdi.

Siyaset, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun “Kılıçdaroğlu dışında bir aday çıkarsa masa dağılır” açıklamasını tartışıyor. Altılı masanın ortakları Saadet partisi, İYİ Parti ve Demokrat Parti’ye göre CHP’li Kuşoğlu'nun açıklamaları “CHP, özelinde yorumlamak doğru değil..." olarak yorumlandı.

Saadet Partisi, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına nasıl bakıyor?

Altılı masanın ortaklarından Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını “Hem sayın genel başkanımızın hem de diğer sayın genel başkanların akıllarından bir kısım isimler geçiyordur. Bu isimlerden biri de Abdullah Gül olabilir mi? Gül, Türkiye'de önemli görevler yürütmüş siyaset adamıdır. Abdullah Gül isminin konuşulması da pek tabii ve doğaldır” dedi.

Kuşoğlu’nun ‘Kılıçdaroğlu’ çıkışı: CHP harekete geçti! İYİ Parti’den ilk açıklama… Saadet Partisi Kılıçdaroğlu’nun adaylığına nasıl bakıyor? - Resim : 1

Demokrat Parti de bu konuda Saadet Partisi gibi düşünüyor… Bu tür açıklamaları liderler yapmalı… Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp ise, “Aslında bu noktada liderlerin yaptığı açıklamalar dışında cumhurbaşkanı adayı konusunda açıklamalar önemli değil. Bizim için bir sakınca yok” sözleriyle görüşünü aktardı.

Kuşoğlu’nun ‘Kılıçdaroğlu’ çıkışı: CHP harekete geçti! İYİ Parti’den ilk açıklama… Saadet Partisi Kılıçdaroğlu’nun adaylığına nasıl bakıyor? - Resim : 2

Şahinalp, konuşmasının devamında "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu özel bir durumu var. Anayasamıza göre ana muhalefet partisi meclise en fazla milletvekiline sahip durumda… Altılı masanın oluşmasında liderlik göstermiş emek vermiş kişi, aday olmasında diğer lider gibi bizim açımızdan sakınca yok” dedi.

İYİ Parti ise Kuşoğlu’nun açıklamalarını kendi kurmaylarıyla görüşecek. Aynı zamanda İYİ Parti, bu görüşme öncesinde de bir açıklama yapmama kararı aldı. Konuya ilişkin tv100’e konuşan İYİ Parti yetkilileri, “Bu sorunun muhatabı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Bülent Kuşoğlu'dur"  yorumunu yaptılar.

CHP harekete geçti

Öte yandan, CHP Kuşoğlu’nun açıklamalarının ardından harekete geçti. Kılıçdaroğlu, altı genel başkanın görüşeceği kararlarla ilgili değerlendirmede bulunulmaması talimatı verdi.

Faik Öztrak: "Hiç kimsenin açıklama yapma yetkisi yoktur"

Yaşanan gelişmelerin ardından CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, sosyal medya hesabından "Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda, altılı masa ve onu meydana getiren partilerin sayın genel başkanları dışında hiç kimsenin açıklama yapma yetkisi yoktur." açıklamasını yaptı.