Kütahya'da dünyanın en iyi korunan Zeus tapınağını da bünyesinde barındırıyor: Yok olmaya yüz tutmuşken kurtarıldı

Kütahya Çavdarhisar’da bulunan Aizanoi Antik Kenti’nin restorasyon ile çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi. Çalışmalar sonucunda yok olmaya yüz tutan tarihi konaklar da kurtarıldı.

Kütahya'da dünyanın en iyi korunan Zeus tapınağını da bünyesinde barındırıyor: Yok olmaya yüz tutmuşken kurtarıldı

Aizanoi Antik Kenti, tarih ve doğanın mükemmel uyumunu sergileyen tarihi konakları ve çevresiyle adeta yeniden can buluyor. Doğal taş yürüyüş parkurları, çiçeklerle süslenmiş bahçeleri ve tarihi konaklarıyla ziyaretçilerine yeni bir görsel şölen sunuyor.

Kütahya'da dünyanın en iyi korunan Zeus tapınağını da bünyesinde barındırıyor: Yok olmaya yüz tutmuşken kurtarıldı - Resim : 1

TEKRAR ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLAMAYA HAZIR

Çavdarhisar Kaymakamı Metin Korkmaz ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Vali Ali Çelik, restorasyon çalışmalarının ardından çevre düzenlemelerine başlanan tarihi konakların ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlandığını söyledi.

En iyi korunmuş Zeus Tapınağı ile dünyanın ilk borsasına ev sahipliği yapan antik kentte devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Kütahya Valisi Ali Çelik, Çavdarhisar Kaymakamı Metin Korkmaz’dan Zafer Kalkınma Ajansı, İl Özel İdaresi ve Çavdarhisar Kaymakamlığı iş birliğinde restorasyonu tamamlanan tarihi konaklar hakkında bilgiler aldı.

Çalışmaları yakından takip eden Vali Çelik, Çavdarhisar Kaymakamı Metin Korkmaz'a, Aizanoi Antik Kenti'ne yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Kütahya'da dünyanın en iyi korunan Zeus tapınağını da bünyesinde barındırıyor: Yok olmaya yüz tutmuşken kurtarıldı - Resim : 2

“TARİHİ KONAKLAR KURTARILDI”

Zeus Tapınağı’nın karşısında konumlanan, insanları geçmişe döndüren tarihi konakların antik kentteki yaşamın ayrılmaz birer parçası olduğunu ifade eden Vali Çelik, konakları harabe halinden kurtarıp geleceğe taşımanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Agora ve Penkalas Çayı'nda devam eden kazı çalışmalarını da inceleyen Vali Çelik, Kazı Başkanı Prof. Dr. Gökhan Coşkun'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı, ekiplere kolaylıklar diledi.

Vali Çelik, kazı çalışmalarının hızlanması için İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak’a ekip sayısının artırılması talimatını verdi.

Vali Çelik, antik baraja ulaşım için ATV parkuru ve dağ bisikleti rotalarının oluşturulacağını belirterek bölgenin daha cazip bir nokta haline geleceğini söyledi.

Kütahya'da dünyanın en iyi korunan Zeus tapınağını da bünyesinde barındırıyor: Yok olmaya yüz tutmuşken kurtarıldı - Resim : 3

Kütahya'da dünyanın en iyi korunan Zeus tapınağını da bünyesinde barındırıyor: Yok olmaya yüz tutmuşken kurtarıldı - Resim : 4