Kuzey Kore'den Güney Kore'ye yeni hamle!

Kuzey Kore Yüksek Halk Meclisi, Güney Kore ile yapılan ekonomik iş birliği anlaşmasını feshetti. Güney Kore yetkilileri, kararın beklenmedik bir şey olmadığını belirterek acil bir yanıt vermeyi planlamadıklarını açıkladı.

Kuzey Kore'den Güney Kore'ye yeni hamle!

Kuzey Kore'nin, Güney Kore ile ekonomik işbirliğine dair yasaları ilga etme kararı aldığı bildirildi.

Yonhap'ın Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansı'na (KCNA) dayandırdığı habere göre, Kuzey Kore Yüksek Halk Meclisi'nde dün yapılan bir toplantıda, iki ülke arasındaki ekonomik iş birliği ve Kumgang Dağı'nda düzenlenecek uluslararası turlara dair yasaların feshedilmesi kararı alındı.

Güney Kore Birleşme Bakanlığı, Kuzey Kore'yi daha da yalnızlaştıracak bu fesih kararının beklenmedik bir şey olmadığını bildirdi.

Bir bakanlık yetkilisi, basına yaptığı açıklamada, anlaşmaların Kuzey Kore'nin tek taraflı kararıyla geçersiz hale gelmediğini, Pyongyang'ın kararına acil bir yanıt vermeyi planlamadıklarını belirtti.

Kuzey Kore Yüksek Halk Meclisi, ocak ayı ortasında Güney Kore ile ilişkileri yönetmekle görevli kilit devlet kurumları olan Barışçıl Birleşme Komitesi, Ulusal Ekonomik İşbirliği Bürosu ve Uluslararası Turizm İdaresini lağvettiğini açıklamıştı.

Ülkenin lideri Kim Jong-un da Güney Kore'nin "değişmez baş düşman" olarak tanımlanması için anayasanın yeniden yazılması çağırısında bulunmuştu.