Kuzey Marmara Otoyolu'nda rehine alarmı! Ekiplere ateş açtı, canlı yayın açtı

Sakarya'da meydana gelen olayda, TIR sürücüsünü rehin alan şahıs, Kuzey Marmara Otoyolu'nda jandarma tarafından durdurulmaya çalışıldı. Rehin aldığı TIR ile kaçan şahıs, sosyal medyadan canlı yayın yaptı. Jandarma müdahalesine ateş açan şahıs, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile canlı yayında görüştü. Bakanın ikna çabaları sonucunda şahıs, teslim olma kararı aldı

Kuzey Marmara Otoyolu'nda rehine alarmı! Ekiplere ateş açtı, canlı yayın açtı

Olay, akşam saatlerinde, Sakarya'da TEM Otoyolu'nda meydana geldi. Fatih B., Sakarya'dan yola çıkan TIR'daki araç sürücüsünü rehin aldı. Daha sonra Kuzey Marmara Otoyolu'nda yoluna devam eden TIR'ı, jandarma ekipleri durdurmak istedi. Elinde tabancayla TIR sürücüsünü rehin alan Fatih B.'nin içinde olduğu TIR'la, jandarmanın 'Dur' ihtarına da uymayarak kaçtı.
Kuzey Marmara Otoyolu'nda rehine alarmı! Ekiplere ateş açtı, canlı yayın açtı - Resim : 1
O ANLARI SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI
Fatih B., jandarmaya araçtan ateş açtı. Şüpheli, TIR'ın içinde elinde tabancayla o anlarını da sosyal medya hesabından paylaştı. Jandarma ve polis ekipleri, Kocaeli'nin Körfez ilçesi Sevindikli mevkisinde yolu kesip, trafiği durdurdu. Bölgeye polis özel harekat ekipleri de sevk edildi.

"UĞRADIĞIM HAKSIZLIKLAR VAR"
Şahıs sosyal medya hesabında yaptığı yayında, "Bildiğim bazı cinayetler, kara para aklama olayı var. Kimse bana yardımcı olmadı. Bir komiser 7.5 trilyona nasıl ev yapabilir. Benim istediğim İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüşüp, derdimi anlatmak istiyorum. Elimde kanıtlı şeyler var. Ben kimseyi öldürmek istemiyorum. Psikolojim bozuk değil. Küçük kızım var, eşimden ayrıldım. Büyük haksızlıklara uğradım. Kimseye zarar vermek istemiyorum. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya dışında kimseye teslim olmam. Hiç umudunu kaybettin mi? Hayal kuran, hayallerini yerine getiren bir adamdım. 2 senedir hayal kuramıyorum. Uğradığım haksızlıklar var. Hiç kimse sesini çıkarmıyor. Bari ben çıkarayım dedim. Bakanımdan başka kimseye teslim olmam" diye konuştu.
Kuzey Marmara Otoyolu'nda rehine alarmı! Ekiplere ateş açtı, canlı yayın açtı - Resim : 2
İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA İKNA ETTİ
Kuzey Marmara Otoyolunda bir TIR'ın sürücüsünü rehin alan Fatih B., sosyal medya hesabından açtığı canlı yayında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüştü. Fatih B.'nin, "Bakanım siz bana bu işin peşini bırakmayacağım diye söz verin" şeklindeki sözlerinin ardından Bakan Yerlikaya, "Ben Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı olarak söz veriyorum. Ben senin yanına Faruk’u gönderiyorum. Faruk benim Gaziantep Valiliğinden bu yana tanıdığım biridir. Sonradan mahcup olacağın bir yanlış yapma. Sen şimdi teslim oluyorsun. Arabada giderken de ben seninle konuşacağım" dedi.

GÖZALTINA ALINDI
Fatih B., Bakan Yerlikaya ile görüştükten sonra "Hakkınızı helal edin. Ben teslim oluyorum" dedi. Fatih B., rehin aldığı TIR sürücüsünü de canlı yayında göstererek, "Abi sana bir zarar vermedim" dedi. TIR sürücüsü de "Allah razı olsun bir sıkıntım yok" ifadelerini kullandı. Fatih B. daha sonra TIR’dan inerek polis ekiplerine teslim oldu. Gözaltına alınan Fatih B., işlemleri için İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.